Inici Economia Vilanova presenta en societat el Centre d’Innovació de la Conca d’Òdena

Vilanova presenta en societat el Centre d’Innovació de la Conca d’Òdena

COMPARTIR

[Img #2459]Més d’una cinquantena d’empresaris i industrials vilanovins van participar divendres en un acte de presentació del Centre d’Innovació i Servei a les Empreses de la Conca d’Òdena. L’alcalde Joan Vich, acompanyat de membres del consistori, tant de l’equip de govern com de l’oposició, han compartit una visita al centre, ubicat al polígon Riera de Castellolí de Vilanova del Camí, just al davant de la factoria ABACUS. També els han acompanyat representants polítics de municipis veïns: l’alcalde de La Pobla, Santi Broch i Pep Solé, de l’Ajuntament d’Òdena.
[Img #2460]
L’Alcalde vilanoví ha assegurat que el Centre d’Innovació i Servei a les empreses de la Conca d’Òdena ha d’esdevenir una referència no només per a la comarca sinó per a Catalunya i Espanya i, fins i tot per a Europa, si som, ha dit, ambiciosos. En aquest sentit, Vich ha explicat als empresaris que des de l’Ajuntament s’estan buscant convenis i aliances que facin possible dotar de contingut aquest Centre i establir diferents xarxes de col•laboració i cooperació econòmica que beneficiï el territori i creï ocupació.

En aquest sentit, ja s’han signat convenis de col•laboració amb el Centre Comunitari de Masquefa i la Cambra de Comerç i s’han establerts aliances amb la Zona Franca, l’agència ACC1Ó i la Diputació de Barcelona.

El batlle vilanoví ha assegurat que el Centre vilanoví és un repte de futur en el que cal buscar socis per sumar. El Centre, ha dit Vich, estarà al servei dels emprenedors amb els que espera establir un feed-back ric i continu. Vich també ha recordat que aquest nou equipament aposta per la innovació, la formació, la creativitat i les noves tecnologies.

Comencen les obres de la segona fase del Centre d’Innovació

Durant la presentació, l’alcalde Joan Vich, ha anunciat l’inici de la segona fase de les obres del Centre previstes per a les properes setmanes. Aquesta segona fase es finançarà amb una aportació del FEDER, propera als 750.000 €, una altra de la Diputació de Barcelona, de 375.000 €, i una tercera part, també de 375.000 €, l’assumirà l’ajuntament vilanoví.

Fa dues setmanes l’Ajuntament de Vilanova del Camí va signar el contracte amb Constructora de Calaf SAU que serà l’encarregada d’executar la segona fase de les obres del Centre d’Innovació. L’import d’adjudicació del contracte és d’1.047.000 €.

Vich ha explicat als empresaris i comerciants vilanovins, que si es compleixen els terminis, es podria estrenar el Centre el proper estiu. Les obres d’aquesta segona fase han de dotar el centre de tres sales de tallers de 90 metres cadascuna, una nova aula de formació que s’afegirà a les dues que ja existeixen, una aula TIC, i un viver d’empreses en el que s’hi faran fins a vuit despatxos de 20 metres quadrats cadascun. També s’amplia la sala d’actes del Centre i s’acabaran els accessos per a la descàrrega de mercaderies i pels camions.
La primera fase de les obres, amb un cost proper als dos milions d’euros, es van finançar íntegrament amb fons del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç a través de l’Agència ACC1Ó.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*