Inici Destacats Vilanova d’Espoia celebrarà la 5a Festa de l’Olla de Murri i de...

Vilanova d’Espoia celebrarà la 5a Festa de l’Olla de Murri i de la Cassola de Vinya

COMPARTIR

El proper diumenge 11 de novembre la Torre de Claramunt celebrarà la seva festa dedicada a la Cassola de Vinya i l’Olla de Murri. La matinal tindrà lloc de les 10 del matí a les 2 del migdia al nucli de Vilanova d’Espoia. Enguany serà la cinquena edició d’una festa que cada cop pren més protagonisme en el calendari local i que pren l’atenció no només dels torredans i torredanes sinó també d’altres municipis veïns.

Amb aquesta celebració, La Torre de Claramunt fa un homenatge a les seves arrels i al llegat de tots aquells que durant molts anys van treballar a la vinya, posant en valor elements tradicionals com la cuina de vinya i les barraques de pedra seca.

Un dels principals atractius de la fira és la degustació de la Cassola de Vinya i de l’Olla de Murri, una reivindicació de la cuina pagesa feta amb productes de la terra i de màxima qualitat. L’Olla de Murri era el menjar d’hivern dels pagesos de la zona que treballaven a les vinyes i estaven tot el dia fora de casa, està feta amb carn dels corrals de pagès i productes de la terra de l’època.

Per a participar de les degustacions caldrà adquirir un tiquet, al preu de 8 euros, que donarà dret a un tast d’olla de murri, tast de cassola de vinya, acompanyat de vi o cava de la terra i també bombons i coca de postres. A més, al llarg del matí totes les persones interessades podran tastar el vi i el cava dels productors de proximitat.

Paral·lelament, mentre es vagin coent les cassoles al foc de llenya, hi haurà activitats que amenitzaran la jornada. Durant tot el matí hi haurà un mercat de pagès amb parades amb productes alimentaris i de proximitat, parades relacionades amb els oficis del vi i de la vinya com cistellers, bufador de vidre i ferrer i activitats infantils relacionades amb la pagesia com una granja de gallines i el corral de la vaca. També per als més petits, de les deu del matí a l’una del migdia, trobarem un taller de pintura al vi, un taller de dibuix de mandales i un taller de manualitats del vi.

FER UN COMENTARI

*