Inici Destacats Vilanova d’Espoia serà un dels escenaris de les Jornades internacionals folkòriques de...

Vilanova d’Espoia serà un dels escenaris de les Jornades internacionals folkòriques de Catalunya

COMPARTIR

Vilanova d’Espoia serà un dels escenaris catalans que acolliran actes de les 49enes Jornades internacionals folklòriques de Catalunya, que tindran lloc del 3 al 12 de setembre d’aquest 2021. La cita a Vilanova d’Espoia serà diumenge 5 de setembre, amb la presència del grup equatorià Sentimiento Andino Internacional Humano Artístico (Saihua). L’acte de rebuda es farà a les 18 h al centre cultural d’Espoia, des d’on es farà una cercavila fins a l’Escola Torrescassana amb el grup equatorià i l’acompanyament dels Gegants i les Caramelles de Vilanova d’Espoia. Un cop a l’Escola, a les 19 h, serà el torn de l’actuació del grup Saihua.

Saihua va néixer fa 20 anys amb l’afany de promoure i difondre els costums i les manifestacions artístiques d’Equador a través de la dansa, a nivell local, nacional i internacional. El grup ha actuat arreu d’Europa i al Marroc. Segons Saihua, les seves danses estan plenes de color i alegria, impregnades de la gràcia i la idiosincràsia dels pobles equatorians. Reflecteixen els diversos aspectes de la cultura andina, rica per les seves manifestacions culturals i ètniques que constitueixen la força de la seva identitat. Tots els balls són en agraïment a la terra, la lluna, el sol, i als quatre elements naturals: aigua, aire, foc i terra, ja que els entenen com déus que donen vida i força.

Les 49enes Jornades internacionals folklòriques de Catalunya tenen per objectiu fer arribar i gaudir de les diferents formes de folklore d’altres països arreu de Catalunya i també la cohesió entre els pobles del món mitjançant una de les expressions més representatives de la cultura popular, la dansa. Durant els 10 dies de les Jornades actuaran al país grups de la República de Calmúquia, Macedònia del Nord, Ucraïna, Equador i de Catalunya.

Per assistir a l’acte cal inscripció prèvia que es pot fer escanejant el codi QR que es troba a la pàgina web de l’ajuntament https://www.latorredeclaramunt.cat

FER UN COMENTARI

*