Inici Festes Vilanova del Camí té a punt la Fira del Camí Ral

Vilanova del Camí té a punt la Fira del Camí Ral

COMPARTIR

[Img #3637]Vilanova del Camí ja té a punt una de les seves cites festives més importants, la Fira del Camí Ral, que es celebrarà el proper cap de setmana. La Fira arriba aquest 2013 a la quinzena edició i serveix per celebrar una trobada lúdica i comercial, però també per recuperar una part de la història de Vilanova del Camí, la que ens recorda que el Carrer Major del municipi va ser part del Camí Ral, la principal artèria comercial i de transport que comunicava Barcelona amb l’interior de la Península a l’Edat Mitjana.

Enguany la Fira coincideix amb la celebració del patró de Vilanova del Camí, Sant Hilari, el diumenge 13 de gener. L’alcalde del municipi, Joan Vich, ha definit aquesta cita festiva com “un esdeveniment molt important i consolidat a nivell tradicional, lúdic i comercial en el qual Vilanova s’obre a la comarca per acollir amb els braços oberts els visitants perquè vinguin i coneguin el poble i el seu comerç”.

La Fira es celebra al llarg de tot el diumenge al [Img #3638]centre de Vilanova: Plaça del Mercat, Carrer Major, carrer Onze de setembre i carrer de Santa Llúcia. Els ingredients seran els habituals: artesans, productes alimentaris, activitats infantils, exhibició de vols d’aus, passejos en poni, camp medieval de tir amb arc i diferents personatges i propostes que animaran la Fira al llarg de tot el seu recorregut. A més, la Fira incorpora enguany la presència d’entitats i botigues de Vilanova del Camí.

[Img #3639]El programa el completen la Pujada als dipòsits, la caminada de la Colla Excursionista de Vilanova al Turó de la Guàrdia, la Missa de Sant Hilari i, dissabte, un concert a càrrec del grup de música tradicional “La ruta de les estrelles”. El grup lleidatà presentarà a les 10 del vespre a Can Papasseit els seus treballs Entre terra i mar i De finisterra a Finistèrre. Instruments de corda i de vent es donaran la mà amb la percussió; guitarra, violí, violoncel, flautes, gaites, gralles… Els sis intèrprets del grup pretenen revitalitzar la música popular [Img #3640]sense tancar-se a les tradicions, però explorant noves sonoritats. La venda anticipada d’entrades es fa a Can Papasseit i la botiga Posa’l Disc d’Igualada, al preu de 10 euros, dos euros menys que el dia del concert.
 
Una ocasió per enfortir els agermanaments

La Fira del Camí Ral servirà per enfortir els lligams de Vilanova amb els municipis amb els quals està agermanat, especialment amb la localitat francesa d’Amilly, un agermanament del qual enguany es compleix el desè aniversari. La presència de representants d’Amilly i Calcinaia a la Fira li dóna “una dimensió europea, de fraternitat, d’enfortir vincles amb els nostres veïns europeus”, en paraules de l’alcalde Joan Vich. La regidora de Cultura, Vanesa González, ha destacat que l’aniversari de l’agermanament amb Amilly commemora “una dècada de compartir experiències que ens han acostat com a persones i com a pobles europeus”. A banda de les activitats lúdiques i festives a les quals participaran els visitants francesos i italians, durant el cap de setmana es farà una reunió “per dissenyar el full de ruta per al futur dels dos agermanaments”, segons ha explicat González, qui també ha aprofitat la ocasió per agrair la col•laboració de tothom qui fa possible els agermanaments, especialment les famílies acollidores.

[Img #3641]La Pujada als dipòsits, primera cita esportiva de l’any a Vilanova

La Fira del Camí Ral incorpora, també, la primera cita esportiva de l’any a Vilanova, la Pujada als dipòsits. El regidor d’esports, Antonio Sánchez, ha recordat que enguany es celebra la 27a. edició i que, per tant, “la cursa és més antiga que la pròpia fira”, que enguany celebra la quinzena edició. La Pujada als dipòsits acostuma a aplegar unes 400 persones, un centenar d’elles caminant fora de competició, amb la intenció de passar una bona estona i arribar als dipòsits per gaudir de la trobada i la botifarrada que s’hi celebra. Sánchez ha animat a la participació recordant que és un dia “important i atractiu perquè tothom conegui allò que Vilanova pot oferir”.

El comerç s’incorpora a la Fira del Camí Ral

En la mateixa línia s’ha manifestat Pepi Cervera, en representació de l’Associació del Comerç i la Indústria de Vilanova (ACI). Cervera ha convidat al poble i al seu comerç a gaudir i participar de la Fira. Enguany, la Fira del Camí Ral incorpora un important component comercial, amb la presència com a expositors d’11 establiments del municipi i 7 botigues més que obriran diumenge coincidint amb la Fira. Cervera ha destacat que aquesta presència a la fira és “una bona oportunitat pel comerç de Vilanova i, si els propers anys podem ser més, millor”. En aquest sentit, l’alcalde vilanoví ha destacat que “en un moment com l’actual, hem d’aprofitar totes les possibilitats per generar activitat econòmica”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*