Inici Destacats Vilanova celebra una exitosa Fira del Camí Ral recordant l’arribada del tren...

Vilanova celebra una exitosa Fira del Camí Ral recordant l’arribada del tren al municipi

COMPARTIR

Milers de persones van passar al llarg de diumenge per gaudir de la Fira del Camí Ral. Aquesta ha estat una de les Fires amb més participació, tant de paradistes com d’artesans i entitats locals. La Fira del Camí Ral ha tancat un cap de setmana intens amb una agenda d’actes importants per festejar Sant Hilari, patró de Vilanova del Camí.

Durant tot el dia, l’activitat firal es va desenvolupar a la plaça Major, carrer Major, Onze de Setembre, Santa Llúcia i plaça del Mercat. Un gran nombre de veïns i veïnes del municipi, així com moltes també de la comarca i arreu van tornar a passejar pel nucli antic de Vilanova del Camí per visitar la fira i comprar a les parades de productes artesans.

La fira tornava a convidar a gaudir amb tots els sentits d’una diada festiva, gastronòmica i comercial amb una nova mostra d’oficis, de productes artesanals (també de productors locals), i que reservarà un espai a les entitats del municipi.

El regidor de Promoció Econòmica Jordi Barón ha fet una valoració molt positiva d’aquesta edició de la Fira en la qual, assegura, hi ha hagut més participació local. Barón agraeix als artesans i les entitats locals el seu esforç i destaca la seva contribució a l’esdeveniment amb projectes innovadors.

La Fira és un acte plenament consolidat i un atractiu turístic de primer nivell. Els espectacles de carrer basats en fets històrics, explica Jordi Barón, aporten valor afegit a la Fira. El regidor creu interessant la recuperació de diferents episodis històrics perquè el veïnat, però també els visitants coneguin el passat de Vilanova del Camí.

Malgrat que el creixement de Vilanova del Camí és força recent, a partir dels anys 60, Vilanova és un municipi amb segles d’història i això cal preservar-ho i explicar-ho.

L’any passat la diligència que connectava la població de l’Anoia amb Barcelona va ser motiu d’escenificació per part d’un grup de veïns i veïnes, vinculats a les entitats vilanovines, i aquest any, després de l’èxit i la bona acollida d’aquesta activitat, ha estat la commemoració de l’arribada del tren a Vilanova del Camí.

Barón ha tingut paraules de reconeixement i gratitud per a totes les persones que han fet possible aquest espectacle. Destaca el bon ambient i les relacions que s’han teixit arran de la preparació i la presentació de l’espectacle.

Barón ha agraït a les entitats locals la seva participació i, a Gralla Manufactures Teatral i a l’Esbart Dansaire, la direcció teatral i de dansa.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*