Inici Destacats Vilanova del Camí viu un Carnestoltes amb alcaldessa «Malèfica»

Vilanova del Camí viu un Carnestoltes amb alcaldessa «Malèfica»

COMPARTIR

L’alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte, va protagonitzar dissabte una de les sorpreses del carnestoltes del municipi. Trucharte, que havia protagonitzat «memes» a les xarxes socials transformada en el personatge de «Malèfica» quan es va produir la moció de censura al municipi, va aparèixer dissabte al vespre caracterítzada com la malvada princesa de Disney.

El Camp del Rei, vencedora d’una rua amb 16 comparses

La creativitat i les ganes de gresca han tornat a ser els aspectes més destacats del Carnaval a Vilanova del Camí. Unes vuit-centes persones repartides entre un total de 16 comparses van lluir, dissabte al vespre, centenars de disfresses diverses pels carrers vilanovins.

La Rua de Carnaval va tornar a congregar moltes persones al llarg del pas de la desfilada que després d’omplir de música i coreografies el carrer va acabar amb una gran festa a Can Papasseit on es va fer el lliurament de premis. Avui des de la regidoria de Cultura feien una valoració positiva del Carnaval i la regidora Inma González destacava la participació, un any més, de la població “perquè sempre acaba fent-se seva la festa”.

Amb bon humor i ritme les comparses van desfilar plantant cara al fred. Va ajudar força el fet d’estar molt actives i animades al llarg del recorregut. I és que el Jurat –integrat per la pubilla, l’hereu, dos membres de la Comissió de Festes i un membre del Consell Jove La Xispa- no estava només en un punt i des del principi fins al final, les comparses han de donar-ho tot, si més no amb les tres o quatre coreografies assajades.

FOTOS RUA 2017El resultat de les moltes hores de feina dedicades durant setmanes o fins i tot mesos va passar volant al llarg de dissabte per als participants. La regidora Inma González afirma que els premis són només una petita recompensa, tot i que reconeix que “les hores d’entrega no es poden pagar amb diners; tant de bo poguéssim donar més premis!”.

FOTOS RUA 2017 V1Aquest any al concurs vilanoví s’han repartit 1.675€ en premis; “alguns des de la regidoria amb l’ajuda també d’algunes empreses patrocinadores i altres amb l’esforç de La Xispa, la qual cosa és molt d’agrair”. La decisió de jurat va ser unànime a l’hora de les adjudicacions. El primer premi, dotat amb 400€ va ser per a la comparsa de Camp del Rei Estem Calents que ha havia estat reconeguda a Igualada. La Xispa també va lliurar un premi de 400€ que era nou aquest any, a la millor comparsa jove: El renacer del ave Fénix.

FOTOS RUA 2017 V1El segon premi patrocinat per Constructora de Calaf dotat amb 200€ va ser per Jardí de Colors, amb uns vestits de flors espectaculars. Pel que fa als tercers premis, que eren quatre en total i estaven dotats amb 100€ cadascun van ser per a les comparses Fell the Pompeu, de l’Ampa Pompeu Fabra, les Meduses de l’Ampa Marta Mata – totes dues premiades també al carnaval igualadí- i El convent del Country i Tu cara me suena y tu culo también.

El Premi Àuria Grup a la comparsa més crítica, dotat amb 75€ va ser per a la l’Ampa del Joan Maragall Allò que el Wert s’endugué; el Premi Supermercats Sebastià a la Millor Comparsa petita va ser per a Vive la música dotat amb un val de compra de 100€; el Premi a la Millor Disfressa Individual Adults per Robot Optimus dotat amb 50€ i la Millor Disfressa Individual Joves, una altra de les novetats aquest any, lliurada per La Xispa, va ser per a Transformers dotada amb 50€.

La desfilada va ser puntual i a un quart d’onze de la nit, com estava previst, les carrosses arribaven a Can Papasseit on la música de DJ PAKO va obrir la nit de festa amb temes molt populars, familiars i ballables. Cap a les 11 de la nit los Dalton Bang, van sorprendre gratament al públic, com ha destacat la regidora, i van oferir un espectacle del qual van poder gaudir els joves i els no tan joves. La festa va acabar amb DJ Quintero que va punxar fins les 4 de la matinada.

És precisament en el tema dels horaris on González creu que caldria revisar la festa. D’una banda, l’hora de lliurament de premis, cap a dos quarts d’una de la matinada, “es fa molt tard per a les famílies que van amb nens”, però com també afirma la regidora, cal pensar en “trobar la millor fórmula i un bon equilibri per satisfer la demanda de tothom”, també dels que aposten pel concert i volen evitar que es desinfli la festa.

La regidora Inma González ha tingut paraules d’agraïment per a totes les persones que participen en l’organització del Carnaval i que fan possible el bon funcionament en tots els àmbits; des del personal de Cultura i els conserges, fins a les entitats implicades com La Xispa i l’Associació Cultural Camp del Rei, passant per la Comissió de Festes, el Jurat i també especialment a la tasca de Protecció Civil i la Policia Local per vetllar per la seguretat de tothom.

Bona nota pels canvis al Carnestoltes infantil

comparsa camp del reiEls més petits i les famílies també van poder gaudir a la tarda del Carnaval Infantil organitzat per l’Associació Camp del Rei que va tornar a fer ple a Can Papasseit, sobretot amb la participació de disfresses individuals i petites comparses, perquè la cita de les grans comparses, fins i tot les escolars, continua sent el carnaval del vespre

L’Associació del Camp del Rei ha tancat la trenta-dosena edició del Carnaval Infantil amb molt bona nota. El perill de mal temps, explica el President de l’entitat, Manolo Cano, pot haver restat participació però tot i així, tant la cercavila com el concurs de disfresses va ser bona.

aves del paraisoMalgrat que la cercavila va celebrar-se sense incidències importants, Cano també ha agraït la tasca i la rapidesa de l’actuació de Protecció Civil que va haver d’intervenir en un petit ensurt, un nen que va patir un petit accident i va fer-se un trau a la cella.

El president de l’Associació del Camp del Rei, també ha valorat els canvis que s’estrenaven en aquesta edició com fer cua a la sala polivalent perquè els nenes poguessin gaudir de la desfilada. Cano assegura que el canvi ha estat positiu però valoren fer altres modificacions per anar millorant.

comparsa camp del rei 2També es van estrenar i amb molta força el grup de percussió miniXamba que van fer gaudir el públic del Carnaval. Enrere van quedar els nervis i l’angoixa per la posada de llarg i aquests petits percussionistes s’ho van passar d’allò més bé.

L’entitat recollirà propostes i suggeriments per millorar la festa
Amb l’objectiu d’anar millorant la festa i el seu desenvolupament, Cano ha aprofitat els micròfons de Ràdio Nova per convidar la ciutadania a fer-los arribar propostes i suggeriments per introduir-les en la propera edició.

El Camp del Rei va oferir tot un seguit de premis. Els individuals que van ser per “Eduardo Manostijeras”, “Mussols” i “Monstruos S.A.”; els de petites comparses van ser per “Aves del paraíso”, “Superheroínas”, i “Los Butaneros”. I el de les grans comparses van premiar “El monstre de les galetes” de la llar d’Infants La Baldufa i “Allò que el Wert s’endugué”, de l’AMPA de l’Escola Joan Maragall.

Manolo Cano ha destacat la qualitat de les disfresses d’enguany, algunes de els quals, tot i que són comprades, explica, acaben de fer-se a casa on es personalitzen i se’ls hi dona un sentit.

L’Associació Camp del rei també va oferir com cada any el premi verd, a la disfressa feta amb material ecològic o reciclat que aquest any va ser per a “Transformer”. I també es va lliurar el premi familiar, que reconeix la participació de diferents graus familiars en la mateixa comparsa i que enguany va ser per a “Els Prehistòrics”

Des de l’Associació del Camp del Rei, Manolo Cano, ha donat les gràcies a entitats, comerços, a l’ajuntament i a totes les persones que van col·laborar directa o indirectament en la festa. I ha recordat que properament trobaran les fotografies de la festa al facebook de l’entitat.

FER UN COMENTARI

*