Inici Destacats Vilanova del Camí trasllada a la diputada Esther Niubó la reivindicació per...

Vilanova del Camí trasllada a la diputada Esther Niubó la reivindicació per ampliar l’escola Pompeu Fabra

COMPARTIR

L’alcaldessa Noemí Trucharte i la regidora d’Educació Eva Vadillo es van reunir el passat 29 de març amb la diputada socialista Esther Niubó, portaveu dels grups parlamentaris en la Comissió d’Educació i la Comissió d’Estudi sobre el desplegament d’un sistema educatiu inclusiu. El govern vilanoví va traslladar a la diputada la necessitat d’ampliació de l’escola Pompeu Fabra que, des de l’any 2008, utilitza mòduls prefabricats per acollir els grups de P3, P5 i sisè.

Tant Noemí Trucharte com Eva Vadillo van explicar a Niubó la situació de l’escola Pompeu Fabra, ubicada en un edifici que es va construir l’any 1989 per acollir una sola línia.  Actualment, l’escola té dues línies amb 18 grups  i 3 mòduls, però l’espai continua sent el d’una escola d’una línia.

Trucharte i Vadillo han posat al corrent a Niubó de totes les gestions que s’han fet amb el Departament d’Educació de la Generalitat. Critiquen la lentitud de la Generalitat que té un possible projecte d’ampliació de l’escola al calaix des de fa més d’una dècada i lamenten que només hagin pogut donar solucions provisionals i precàries per tirar endavant el curs actual, 2021-2022.

Durant la visita d’aquest dimecres amb Niubó, l’alcaldessa i la regidora, han insistit en la necessitat de fer efectiva l’ampliació del Pompeu, com més aviat millor. Asseguren que no volen que el projecte es mantingui en un calaix durant 10 anys més.

La diputada Esther Niubó, es va comprometre a treballar perquè aquesta obra es pugui fer pròximament, ja que comparteix amb el govern local, la necessitat d’ampliar els espais del centre per donar cabuda a les activitats normals d’una escola de dues línies.

L’ampliació del Pompeu Fabra, un projecte pendent des de 2010

L’any 2010, expliquen des de l’Ajuntament, ja es va presentar al Claustre i a l’AMPA de l’Escola Pompeu Fabra el projecte d’ampliació del centre. Es tenia en compte que era un edifici per a acollir una línia, però començava a projectar-se un futur continuat de dues línies.

Aquest projecte no es va executar mai i des del 2008, es va iniciar la instal·lació de mòduls prefabricats. El primer mòdul acull dos grups de P3 de 25 alumnes  cada un. El 2010 es va construir el segon mòdul per a dues aules de P5, però tant des de l’Ajuntament com des del centre pensen que no respon a les necessitats platejades, amb una mala distribució dels espais, amb lavabos que no es poden utilitzar i amb temperatures molt altes perquè hi toca el sol tot el dia.

Les ampliacions del Pompeu Fabra van continuar el 2013, amb el mòdul de sisè, que també planteja deficiències pel que fa a l’espai de les aules que han d’acollir 25 nens i nenes d’11 i 12 anys.

La regidora d’Educació, Eva Vadillo, explica que durant els darrers 13 anys, el centre ha anat perdent espais de pati per a la instal·lació dels mòduls prefabricats. També s’han perdut les aules dedicades a laboratori, llengua anglesa, música o plàstica i altres, com les aules d’educació especial o de reforç, s’han hagut de reconvertir en els espais de passadissos. Així mateix, s’ha reduït l’espai de menjador i el gimnàs, que únicament pot acollir grups petits. La resta de les sessions es fan a l’exterior.

Des del govern vilanoví, i especialment des de la regidoria d’Educació, així com des de la comunitat educativa del centre, s’ha demanat en repetides ocasions amb els Serveis Territorials l’ampliació de l’escola. I s’ha plantejat la possibilitat de ser Institut-Escola, una alternativa que, de moment, i pel que expliquen des d’Educació, sembla inviable.

El diputat anoienc Jordi Riba va presentar al Parlament fa uns mesos una proposta de resolució en la qual s’instava al govern de la Generalitat a planificar i executar les obres necessàries per a resoldre la manca d’espais al Pompeu Fabra.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*