Inici Societat Vilanova del Camí s’agermana amb la localitat andalusa de Pozo Alcón

Vilanova del Camí s’agermana amb la localitat andalusa de Pozo Alcón

COMPARTIR

Les dues poblacions van signar el Jurament d’Agermanament en un acte solemne a Can Papasseit el dissabte 14 de gener. El centre polivalent, ple de gom a gom, va ser testimoni del compromís adquirit per les dues poblacions que permetrà dissenyar estratègies conjuntes i treballar també valors com el de la solidaritat i la cooperació.

Van compartir aquest acte una delegació d’Amilly, encapçalada pel Tinent d’Alcalde Patrick Leclou; i una altra d’Alcántara, amb la seva alcaldessa Mónica Grados i la seva segona, Begoña Muñoz.

A l’escenari de Can Papasseit es va instal·lar la taula on els alcaldes de Vilanova del Camí i Pozo Alcón, Noemí Trucharte i Iván Cruz, acompanyats per les regidores d’Agermanament, Susana Gutiérrez i Sandra Escudero, van rubricar el Jurament.

Els alcaldes es van comprometre a mantenir vincles permanents entre les corporacions, afavorir els intercanvis entre els seus habitants per a desenvolupar, per mitjà d’una millor comprensió mútua, el sentiment viu de la fraternitat.

També es van comprometre a unir esforços per col·laborar, en la mesura del possible, en el desenvolupament d’un sentiment de fraternitat al servei d’un destí comú, a través d’una millor comprensió mútua i una cooperació eficaç.

L’alcaldessa de Vilanova del Camí va aprofitar la seva intervenció per agrair la tasca de l’Associació de Germanor que ha sumat als agermanaments de Calcinaia i Amilly, el de Pozo Alcón i, pròximament també el d’Alcántara.

Noemí Trucharte també va tenir paraules d’agraïment per a la Casa de Andalucía de l’Anoia i la Unión Cultural Extremeña Anoia, que jugaran un paper important en aquests agermanaments.

Després de l’intercanvi de regals institucionals, l’acte va seguir amb una mostra cultural que va comptar amb l’actuació del grup de Jotas Serranas de Pozo Alcón i de l’Esbart Dansaire de Vilanova del Camí a l’escenari, i del grup de diables Cabrons de Vilanova a la plaça.

La tarda cultural es va cloure amb una mostra gastronòmica amb productes elaborats a Vilanova del Camí i també a Pozo Alcón.

Els actes d’Agermanament van continuar diumenge amb un dinar de germanor a Can Papasseit. Abans d’entaular-se, però, van fer una roda d’intervencions i d’intercanvi de regals.

L’associació de dones de Pozo Alcón va lliurar a l’Ajuntament de Vilanova del Camí un gran llaç lila elaborat artesanalment amb ganxet per lluir-lo durant els actes del pròxim 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

 

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*