Inici Societat Vilanova del Camí reforçarà la inspecció sobre la tinença de gossos

Vilanova del Camí reforçarà la inspecció sobre la tinença de gossos

COMPARTIR

Ja fa un parell d’anys que a Vilanova del Camí s’estan portant a terme gestions per al control i seguiment dels animals domèstics, en concret amb els gossos. Durant, l’any la policia reforça aquesta tasca amb inspeccions a peu de carrer, per detectar possibles infraccions, informar i en cas necessari sancionar als propietaris de gossos que tinguin comportaments incívics i/o que no segueixin correctament l’ordenança municipal sobre tinença d’animals domèstics.

Tot i que segons afirma el cap de la Policia Local durant aquest any ha millorat la neteja en algunes zones, amb la col·laboració de l’agent cívic, encara hi ha molta feina a fer en matèria de civisme i es continuen detectant excrements de gossos a la via pública, a voreres, escocells d’arbres, parcs…

Dos agents reforçaran el compliment de l’ordenança de tinença d’animals domèstics que contempla sancions per a més d’una vintena de possibles infraccions que van de lleus a molt greus i que poden suposar una multa de fins a 700 euros.

La majoria de sancions recollides a l’ordenança són greus o molt greus, com per exemple no censar els animals de companyia, no dur-los identificats o no haver facilitat a l’Ajuntament el codi genètic del gos, que es considera una infracció greu, i que implica una multa d’entre 300 i 450 €.

Entre les infraccions més greus, per exemple, trobem la de no recollir els excrements dels gossos de la via pública -tipificada en l’article 19 de l’ordenança- que imposa directament una sanció de 700 €.

FER UN COMENTARI

*