Inici Societat Vilanova del Camí reconeix la tasca dels cossos de seguretat i emergències...

Vilanova del Camí reconeix la tasca dels cossos de seguretat i emergències amb motiu del seu patró

COMPARTIR

Els actes de celebració de la Festa Major d’Hivern han començat amb la Festa del Patró de la Policia Local de Vilanova del Camí que ha aplegat al nostre municipi una setantena de representants dels cossos de seguretat i emergència. Un acte que no s’ha pogut celebrar en els darrers tres anys a causa de la Covid-19 i que ha servit per reconèixer el treball d’aquest col·lectiu professional.

L’acte ha començat amb les intervencions oficials. El cap de la Policia Local, Daniel Monroy ha agraït la coordinació amb Mossos en matèria de seguretat ciutadana, trànsit, investigació i també a les policies veïnes d’Igualada i Montbui, sense oblidar al cos de voluntaris de Protecció civil i altres cossos d’emergència. En la mateixa línia han anat els discursos de la regidora de Governació, Susana Gutiérrez, i l’alcaldessa Noemí Trucharte, destacant el treball essencial de tot el col·lectiu.

Durant la cerimònia s’ha fet entrega de dues condecoracions al mèrit policial amb la medalla d’argent per a dos agents de la Policia Local de Vilanova del Camí per la intervenció en un servei extraordinari l’abril de l’any passat, en el cas del feminici d’una veïna del municipi. Els agents van rebre la trucada d’auxili de la filla de la víctima i van personar-se al lloc dels fets on van reduir l’agressor per lliurar-lo a Mossos i també van activar el servei d’emergències mèdiques, tot i que finalment no es va poder fer res per salvar la vida de la dona.

D’altra banda, en l’acte d’aquest migdia també s’ha lliurat la medalla de bronze pels més de 30 anys de servei d’un altre agent local vilanoví; una manera de reconèixer la seva trajectòria professional.

També s’han lliurat tres felicitacions per diferents actuacions policials relacionades amb la intervenció d’estupefaents i la seguretat ciutadana.

En acabat s’han fet una quinzena de mostres d’agraïment als representants de tots els cossos de seguretat i d’emergència, així com de la societat civil per la seva col·laboració essencial durant la pandèmia: representants de l’Àrea Bàsica Policial Anoia dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil, les Policies Locals d’Igualada i Montbui, així com al SEM, Creu Roja i Protecció Civil.

Durant la cerimònia també s’han lliurat reconeixements a diferents empreses del territori a qui se’ls ha agraït l’esforç i la tasca altruista durant els pitjors moments de la pandèmia. Empreses com Herme, Alfil.be, Diutex, Waterologies, el grup d’Enginyers de l’Anoia i Nico Dingo, que van aprofitar el potencial de les seves empreses demostrant una enorme capacitat d’adaptació i, sobretot, un esperit solidari i de cooperació.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*