Inici Destacats Vilanova del Camí reconeix els èxits de l’alumnat de l’institut Pla de...

Vilanova del Camí reconeix els èxits de l’alumnat de l’institut Pla de les Moreres

COMPARTIR

Can Muscons va acollir dimecres un acte institucional per felicitar i reconèixer els èxits assolits per l’alumnat de l’institut Pla de les Moreres en diferents projectes. Gairebé 150 persones van participar en la cerimònia que va servir per premiar l’alumnat que han participat en el Projecte Morera. Així mateix, l’ajuntament va lliurar el premi de Sensibilització de la Cultura Emprenedora i els Premis Excel·lència.

L’acte es va encetar amb un reconeixement a l’alumnat que ha finalitzat el Projecte Morera, un projecte d’escolarització compartida que pretén estimular el jovent que té més dificultats per seguir l’itinerari escolar normalitzat i oferir-los una oportunitat per acabar l’Educació Secundària Obligatòria.

Van recollir aquest premi, Ona Elvira Bou i Carla Gualda Teruel.

Des del seu inici, el projecte ha pogut comptar amb la complicitat i la implicació de diferents empreses i centres col·laboradors com el Grup Llobet, anteriorment Supermercats Sebastián; les llars d’Infants La Baldufa i el Molinet; les tres escoles de primària: Joan Maragall, Pompeu Fabra i marta Mata i també la Brigada Municipal.

Des de l’Ajuntament també es va felicitar i agrair la tasca de Raúl Martil, Tècnic d’Inserció Social, i Agnès Horta, Cap d’Orientació que han estat els referents d’aquest projecte.

‘El croquetón’ de Marc Dizy Ruiz, s’alça com el projecte guanyador del Premi de Sensibilització

La cerimònia va continuar amb el reconeixement a l’alumnat de 2n de batxillerat que ha participat en el projecte de sensibilització de la cultura emprenedora. Durant el curs, aquests alumnes participen en diferents tallers on s’ha treballat l’estructura del Pla d’empresa, les possibles formes jurídiques, l’estudi de mercat, l’anàlisi DAFO del negoci i el punt mort o llindar de benefici. I després, l’alumnat ha hagut d’elaborar un pla d’empresa seguint els coneixements adquirits.

La tècnica d’empresa de Promoció Econòmica i l’equip docent van valorar les iniciatives aportades pels alumnes i van escollir el projecte més destacat que ha estat “El croquetón” de Marc Dizy Ruiz.

El projecte tracta de la creació d’un foodtruck sostenible que es dedica a la venda de croquetes. També es pot apreciar com ha treballat la innovació en aquest sector, com ha aportat un grau de digitalització a la seva empresa de manera pràctica. I finalment, com ha treballat al voltant de la idea de manera tècnica pel que fa a l’elaboració del pla d’empresa.

El regidor de Promoció Econòmica Jordi Barón i el regidor de Turisme, Consum i Comerç, Roger Casajuana, van ser els encarregats de lliurar el premi a Dizy consistent en un val de 150 € en material tecnològic que pot bescanviar a Electrodomèstics Martínez, Sígrid Informàtica o a Hard&More.

Ioana Catalina Micu i Iraida Fontalva Mellado, assoleixen el curs amb la màxima puntuació, un 10

I finalment es van lliurar els Premis Excel·lència que van reconèixer l’esforç de l’alumnat de 1r d’ESO a 2n de batxillerat que ha assolit les millors classificacions. Els premiats d’aquest curs han estat Isaac Pérez Garrudo, Eva Hidalgo Lázaro, Marc López Vallejo i Xènia Olmo Julián, de 1r d’ESO.

Mariona Poch Ordóñez, Zaida Alcalá Alcaina, Mar Cervera Prieto, i Leire Loarte Estévez, de 2n d’ESO. Paula Cuadros Rodríguez i Laura Márquez Lorenzo, de 3r d’ESO i Núria Claramunt Gabarró, de 4t d’ESO.

Els Premis Excel·lència van ser, a 1r de batxillerat, per a Carla Costa Puig, de 1r de batxillerat, que ha assolit el curs 2022-2023 amb un 9 i Eva González Cano, que ha acabat el curs amb un 9,82.

A segon de batxillerat, els premis van ser per a Marta Mateos Fonseca, que ha assolit el curs amb 9,29; Diana Míriam Iurian, que ho ha fet amb un 9,3; Ferran Mesas Borrás, amb un 9,09; i Ioana Catalina Micu, i Iraida Fontalva Mellado, que han acabat 2n amb la màxima puntuació, un 10.

L’acte va comptar amb les intervencions del regidor de Promoció Econòmica, Jordi Barón, de la regidora Eva Vadillo, que en el mandat anterior va ser la titular d’Educació i, que va donar el relleu a la nova regidora, Alba Pérez.

L’alcaldessa Noemí Trucharte va ser l’encerregada de cloure la cerimònia amb una intervenció per recordar que a l’alumnat que el seu aprenentatge continua. “La vida és una constant oportunitat per créixer, per aprendre i per explorar nous horitzons. No deixeu que els reptes us desanimin, sinó que preneu-los com a trampolí per créixer i superar-vos a vosaltres mateixos. Confieu en les vostres capacitats i en les vostres passions, i no dubteu a perseguir els vostres somnis amb valentia i determinació.”

L’acte es va tancar amb un refrigeri als jardins de Can Muscons.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*