Inici Societat Vilanova del Camí reconeix la comunitat educativa del municipi

Vilanova del Camí reconeix la comunitat educativa del municipi

COMPARTIR

La tarda va començar amb un seguit de tallers a la plaça de Can Papasseit que van aplegar força públic infantil i, paral·lelament es va oferir a les famílies un berenar amb coca i xocolata calenta apta per a celíacs.

Mentrestant, a l’interior de Can Papasseit, Anna Garcia, va oferir una entretinguda sessió de contacontes que va divertir petits i grans. Pares i mares es van caracteritzar com feres ferotges i els petits van seguir embadalits les explicacions de Garcia que va aconseguir traslladar-los la màgia dels seus contes.

La part més acadèmica de la Festa es va encetar amb la ponència de Josep Arregui, psicòleg i formador en l’àmbit de la intel·ligència emocional i la neurociència aplicada a l’educació. Amb les seves explicacions sobre com funciona el nostre cervell, molt sovint des de les emocions, va intentar transmetre, entre altres conceptes, la importància de motivar als infants i joves des de l’experimentació i l’observació, també des de la creativitat, tornant a l’experiència de la primera infància.

La Festa de l’Educació va servir per agrair i reconèixer la tasca que s’està fent des dels centres d’ensenyament públics del nostre municipi així com dels professionals que hi treballen. També va permetre conèixer i destacar la qualitat de l’educació que s’està impartint a Vilanova del Camí, de l’esforç i dels reptes comuns que comparteixen centres, ajuntament, entitats, AFAS i AMPAS,  entre altres.

La regidora Eva Vadillo, que va ser l’encarregada d’encetar la part institucional de l’acte, va reconèixer i agrair el treball en xarxa que s’ha fomentat entre els centres educatius i l’administració però també amb altres entitats i col·lectius.

Aquest any, l’Ajuntament ha volgut destacar la implicació dels centres d’ensenyament del municipi en el Pla Educatiu d’Entorn. Un projecte comunitari i fet en xarxa amb la voluntat d’assolir l’èxit educatiu a Vilanova del Camí.

Marta Fernández, directora de la Llar d’Infants el Molinet i Pep Martí, director de l’Institut Pla de les Moreres, van intervenir en nom dels centres educatius del municipi.

Martí va reclamar el foment de l’ús del català a les aules, per evitar la regressió de la llengua a l’escola on assegura que pràcticament només l’utilitza el professorat.

L’acte va continuar amb reconeixement als mestres i professors, que han acabat la seva etapa formativa al municipi. Aquest any, aquest homenatge va ser per a Toni Monclús, de l’escola Marta Mata; Núria Soteras del Joan Maragall i l’Ana Morancho, del Pompeu Fabra. El més emotiu, però va ser el reconeixement a Marta Bartrolí, de l’Institut Pla de les Moreres, on ha desenvolupat la seva tasca durant 35 anys.

El públic present a la sala va ovacionar-la llargament i fins i tot es va posar dempeus per agrair-li i reconèixer la seva tasca docent. Bartrolí es va adreçar als assistents, visiblement emocionada, i va confessar que el seu secret era ser feliç a l’aula.

L’alcaldessa Noemí Trucharte va ser l’encarregada de cloure l’acte i ho va fer amb agraïments a la comunitat educativa i destacant el treball en xarxa que han fomentat amb altres agents comunitaris.

L’alcaldessa també va tenir paraules de gratitud i reconeixement cap a les AMPA’s i AFA, perquè “contribueixen a la millora de la qualitat de l’ensenyament que reben els nostres fills i filles”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*