Inici Societat Vilanova del Camí reclamarà a la Generalitat més inversió a les escoles

Vilanova del Camí reclamarà a la Generalitat més inversió a les escoles

COMPARTIR

El segon Tinent d’Alcalde i regidor d’Urbanisme i Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilanova del Camí, Juan Manuel Cividanes, ha fet una primera visita a l’Escola Joan Maragall aprofitant la Jornada de portes obertes del passat dissabte 18 de març. Aquesta visita s’emmarca en un programa més ampli per avaluar els treballs de manteniment i d’inversió als centres d’ensenyament del municipi.

Durant aquestes visites, explica el regidor, “intentem recollir tota la informació de forma directa i de primera mà, parlant directament amb els responsables del centre”. Després de l’avaluació es farà un informe que es traslladarà a la Generalitat de Catalunya “per demanar més inversions als centres educatius de Vilanova del Camí”, explica el titular d’Urbanisme.

Juan Manuel Cividanes remarca que “els actuals edificis del Joan Maragall, Pompeu Fabra i Marta Mata, són propietat de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament només ha d’assumir feines de manteniment”. “Els centres educatius de Vilanova”, assegura Cividanes, “fa anys, que no reben cap inversió d’importància. En el cas de l’Escola Joan Maragall, la última inversió data de l’any 2.000 i es va centrar a la zona del gimnàs i edifici annex”.

Cividanes va constatar que la zona d’infantil és la que presenta un major envelliment i la part que “necessita una actuació d’urgència”. Aquesta és una de les reclamacions que es farà arribar als Serveis Territorials d’Ensenyament, però segons explica el regidor també es demanarà l’ampliació i la reforma completa dels lavabos d’infantil adaptats a minusvàlids, la substitució de les finestres de ferro de les aules per reduir la factura energètica, la millora en els patis exteriors per adequar-los a la normativa europea, la substitució del mobiliari de les aules, i la implantació i millora de jocs infantils al pati.

A la zona de primària, explica Juan Manuel Cividanes, l’edifici presenta patologies a la façana i tancaments de fusteria deteriorats. També es necessària i així s’ha demanat en més d’una ocasió la millora de la ventilació de la zona del gimnàs, inversions que el govern vilanoví també reclamarà als Serveis Territorials.

“És evident”, assegura Juan Manuel Cividanes, “que des de fa anys, els anteriors governs de l’Ajuntament no ha prestat interès per les instal·lacions educatives al nostre municipi”.

Cividanes afirma que juntament amb l’àrea d’Obres representada pel regidor Manuel Ocaña, “prioritzarem el manteniment dels nostres centres educatius amb l’objectiu d’assolir-los de forma més immediata”. Cividanes i Ocaña volen canviar “aquesta dinàmica de l’oblit”, i afirmen que “els centres educatius són una prioritat per la ciutadania”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*