Inici Societat Vilanova del Camí pren mesures per evitar que veïns d’altres municipis hi...

Vilanova del Camí pren mesures per evitar que veïns d’altres municipis hi portin els seus residus

COMPARTIR

Juan Manuel Cividanes, regidor d’Urbanisme i Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilanova del Camí ha comunicat que en breu es procedirà a retirar els contenidors de rebuig que hi ha a diferents carrers dels polígons vilanovins, per evitar la proliferació de brossa que s’ha anat multiplicant en els darrers mesos.

El regidor assegura que l’augment de brossa en aquests contenidors, sobretot els que es troben ubicats a la carretera de La Pobla, està directament relacionat amb la campanya de recollida selectiva porta a porta que es va iniciar el passat mes de maig per part del Consell Comarcal i a la qual s’hi ha adherit 22 municipis anoiencs.

Segons Cividanes, la campanya comarcal per fomentar la recollida selectiva i l’obligació de tenir preparada una fracció cada dia, “no ha agradat a una part de la població que prefereix abocar la brossa als contenidors de rebuig de poblacions veïnes com ara Vilanova del Camí però també han arribat queixes d’altres municipis no adherits”.

Juan Manuel Cividanes, que a més de regidor de Medi Ambient a Vilanova del Camí és Conseller Comarcal per Veïns amb Veu, ha demanat explicacions sobre el tema al Consell Comarcal on assegura “no li han donat cap solució ni li han proposat cap alternativa”.

Per tant, i “davant l’actitud inadequada i incívica d’alguns veïns de poblacions colindants, que han provocat una situació des del punt de vista mediambiental irresponsable i insalubre, des de la regidoria de Medi Ambient s’ha decidit retirar els contenidors d’aquesta zona de la via pública”. En el seu lloc, i per continuar donant servei a la zona, els contenidors s’ubicaran dins les empreses dels polígons, amb les que, des del servei d’Inspecció, s’hi ha parlat personalment per demanar l’autorització pertinent.

Els responsables d’aquestes empreses, que s’han mostrat a favor de la mesura correctiva, trauran els contenidors al carrer els dies que es pactin per a la seva recollida. Amb aquesta mesura, diu el regidor de Medi Ambient, confien en normalitzar la situació al municipi.

Així mateix, el regidor Juan Manuel Cividanes, explica que també s’està valorant fer accions més contundents amb el suport de la Policia Local, que podria sancionar les persones de fora del municipi que infringeixin l’ordenança de civisme deixant la brossa a la via pública.

3 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

*