Inici Societat Vilanova obre la seva piscina amb discrepàncies al govern municipal

Vilanova obre la seva piscina amb discrepàncies al govern municipal

COMPARTIR

Vilanova del Camí gaudeix des d’aquest cap de setmanes de piscines renovades. Aquest divendres es va fer l’acte inaugural i es van obrir les portes de les instal·lacions que van visitar més de 300 persones. La part institucional va anar a càrrec de la diputada d’Esports Maite Fandos, l’Alcaldessa Noemí Trucharte i dels regidors d’Esports i Urbanisme, Camilo Grados i Juan Manuel Cividanes. La part d’exhibició, que va combinar actuacions a l’aigua i a terra, va comptar amb el grup D&S de l’escola i companyia de dansa urbana Dark Season, el grup juvenil del Club Esportiu Mediterrani i Aquasos.

Les portes de la piscines municipals Can Titó es van obrir al públic a les 19:30 h amb visites guiades per les instal·lacions que van anar a càrrec de quatre monitores de JocNet. Més de 300 persones esperaven poder veure i gaudir d’aquestes instal·lacions que es van inaugurar l’any 1982 i que ja s’havien fet petites pel municipi.

La darrera visita la van fer les autoritats locals acompanyades per la Diputada d’Esports, Maite Fandos. Abans de l’acte institucional, però, van tenir lloc les actuacions, que van combinar números a l’aigua i a terra. Les actuacions aquàtiques van anar a càrrec del grup juvenil del Club Esportiu Mediterrani, que va oferir tres números de sincronitzada: van començar oferint-nos la màgia d’un tango, una rumba brasilera i una rutina combinada inspirada en el món del circ.

Carles Galán, un alumne del curs professional de socorrisme de l’empresa Aquasos i futura promesa va fer una seqüència de rescat en cas d’un suposat ofegament. El va acompanyar en aquesta experiència que després van fer a l’inrevés, la jove Minerva Alcalá.

Aquestes actuacions a l’aigua es van anar intercalant amb dues mostres de dansa urbana que van anar a càrrec del grup D&S de l’escola i companyia Dark Season. Van presentar primer un ball de comercial dance i van tancar amb un número de competició que va arrencar els aplaudiments entusiastes del públic.

Discrepàncies al govern municipal

Pel que fa la part institucional, els parlaments inaugurals es van encetar amb Camilo Grados, regidor d’Esports que va tenir paraules d’agraïment per a totes les persones que han treballat en aquesta obra però de manera especial va tenir un record per a Fernando Lozano i Joaquín que no van poder assistir a l’acte per motius de salut, però que han treballat més enllà del què els corresponia.

El regidor d’Urbanisme, Juan Manuel Cividanes, va intervenir després de Grados i, tant els seu to, com el contingut de la seva intervenció va ser molt diferent. Cividanes va començar fent dues puntualitzacions: les piscines ja es van inaugurar l’any 82 i d’altra banda el projecte que s’ha tirat endavant el va iniciar l’equip de govern anterior. Precisament, l’anterior govern ha reivindicat la paternitat del projecte de reforma de les piscines a través de les xarxes socials.

En la mateixa línia, el regidor d’Urbanisme va criticar a l’alcaldessa “que es vulgui penjar una medalla quan el projecte s’ha tirat endavant des de la regidoria d’Esports i Urbanisme”. I va acabar posant en dubte els acords de govern tot dient “que no es poden creuar línies vermelles ni interferir en l’autonomia de les diferents regidories”.

Més làmina d’aigua i àrea de gespa

La diputada Maite Fandos, va felicitar l’ajuntament vilanoví per la renovació de les piscines “un projecte que la Diputació va encetar amb Vanesa González com a alcaldessa i que ha acabat amb una altra dona, l’actual alcaldessa Noemí Trucharte”. Fandos va aprofitar per anunciar una altra ajuda econòmica de la Diputació de Barcelona a l’àrea d’Esports, 60.000 € per a la substitució de lluminàries per altres de tipus led.

L’alcaldessa, Noemí Trucharte,va començar la seva intervenció afirmant que era un dia molt especial per Vilanova del Camí “que veu complert el desig de tenir piscines noves. Unes instal·lacions dignes d’un poble com el nostre: amb vestidors dimensionats, lavabos adaptats, una làmina d’aigua que s’ha ampliat en més d’un 20% respecte de la que teníem i que ha incorporat elements per fer-la més inclusiva, amb accessos graonats i en rampa”.

“Aquest govern, va dir Noemí Trucharte, no només ha vetllat per la reforma de les piscines municipals sinó que hem fet l’esforç de mirar més enllà i fer una aposta important que implica també la dinamització del parc fluvial. Hem apostat per incloure al projecte la construcció d’un bar-restaurant que doni servei a la piscina però que també pugui donar servei al parc fluvial”. “Des del govern també estem treballant per oferir, en breu, un espai lúdic i recreatiu als nostres conciutadans. Un espai equipat amb 12 barbacoes, mobiliari urbà i elements d’oci que poc a poc anirem instal·lant però que podreu gaudir aquest mateix estiu”.

L’acte es va acabar amb un refrigeri per a tots els assistents. L’endemà dissabte la piscina va obrir la temporada de bany que s’allargarà fins el 9 de setembre.

COMPARTIR

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*