Inici Destacats Vilanova del Camí participa a la trobada d’alcaldes i emprenedors innovadors de...

Vilanova del Camí participa a la trobada d’alcaldes i emprenedors innovadors de la Red Innpulso

COMPARTIR

L’Ajuntament de Vilanova del Camí participa a la segona trobada d’Alcaldes i Innovadors de la Red Innpulso. Fins a Madrid han viatjat l’alcaldessa Noemí Trucharte i el regidor de Promoció Econòmica, Francisco Palacios, acompanyats de David Fontanet, Cofundador i director de màrqueting de Databis, una petita empresa ubicada al Viver del Centre d’Innovació Anoia, que ofereix solucions web per a la gestió empresarial.

Després de la bona acollida de l’edició del 2014, la Red Innpulso ha convocat la segona edició en la que hi prendran part els alcaldes de 50 municipis d’Espanya distingits amb el segell de Ciutat de la Ciència i La Innovació, com és la cas de Vilanova del Camí, que explicaran un projecte empresarial innovador del seu municipi.

L’alcaldessa Noemí Trucharte presentarà l’experiència de Databis, una petita empresa instal·lada al Viver local que ofereix solucions web a mida per a la gestió empresarial. Dissenyen des d’aplicacions per a la realització d’auditories fins a programes per a la gestió de formació interna. El seu objectiu és fer més accessible tota la informació i el coneixement acumulat a les empreses per a que puguin ser més eficients en els seus processos productius i més eficaces en la presa de decisions.

Ciutat de la Ciència i la Innovació des de l’any 2010

Vilanova del Camí va ser reconeguda com a Ciutat de la Ciència i la Innovació l’any 2010 en el marc de la primera convocatòria, en la que es van premiar 30 municipis espanyols. Amb aquesta distinció, el Ministeri de Ciència i Innovació va reconèixer aquells ajuntaments, com el de Vilanova del Camí, havien demostrat el seu compromís amb projectes innovadors executats amb càrrec al Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local. A Vilanova del Camí se li van premiar unes línies de treball que van permetre la creació i l’atracció d’infraestructures de suport al desenvolupament de l’anomenada nova economia. Projectes d’eficiència com els que es van executar en la primera fase de la recuperació de Can Muscons, la implantació de la fibra òptica als edificis municipals, la instal·lació de plaques solars tèrmiques als vestuaris del camp de futbol, i la creació del Centre d’Innovació Anoia, entre altres.

El llavors Alcalde de Vilanova del Camí, Joan Vich, va recollir de mans de la princesa Leticia, la distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació. L’any 2014, Vilanova del Camí va renovar la distinció per tres anys més. Aquest any 2017, en principi, el Ministerio obrirà una nova convocatòria per renovar les distincions, si s’escau.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*