Inici Destacats Vilanova del Camí participa en una trobada de les ciutats de la...

Vilanova del Camí participa en una trobada de les ciutats de la ‘Xarxa Innpulso’

COMPARTIR

El passat 14 d’octubre València va acollir la 6a edició d’Innpulso Emprende, l’esdeveniment més representatiu de la Xarxa Innpulso, de la que en forma part Vilanova del Camí. El regidor de Promoció Econòmica, Jordi Barón, i l’emprenedora local Lorena Grados, de Kunectors, van participar en aquesta edició.

Innpulso Emprende té com a objectiu principal facilitar la trobada entre responsables municipals i el teixit emprenedor, alhora que es premien les iniciatives més innovadores dels diferents municipis.

La trobada, promoguda per la Red Innpulso i el Ministeri de Ciència i Innovació, reuneix anualment alcaldes i alcaldesses de les ciutats pertanyents a la xarxa Innpulso amb les pimes, micropimes i empreses emergents o Startups més innovadores que han estat seleccionades per cadascuna de les ciutats.

Així, la trobada facilita l’acostament entre pimes innovadores a nivell nacional, potencia l’intercanvi d’experiències en la promoció i el suport a la innovació des de l’administració i, en definitiva, posiciona i impulsa les pimes innovadores que pertanyen a les ciutats Innpulso, donant-los visibilitat per facilitar-ne l’accés a mercats potencials i possibles inversions.

Vilanova del Camí va presentar, en aquesta edició, la iniciativa de  Kunectors, una petita empresa local que es dedica a acompanyar a les empreses que volen exercir i complir “amb consciència” la  responsabilitat social corporativa. Per aquest motiu, explica Lorena Grados,  plantegen “fórmules de desenvolupament sostenible i inclusives que facilitin la realització de projectes d’alt impacte social”. Ho fan en sintonia amb els valors i els propòsits de les entitats a les quals donen suport, però sobretot “humanitzant els processos”.

Les Startups més innovadores

Després del procés de concurs, les tres Startups que han resultat guanyadores han estat en Innovació Social: SBN Clima, d’Aranda de Duero. Aquesta empresa facilita el disseny, avaluació i millora continua de Solucions Basades en la Natura (SBN) per a generar resiliència davant la crisi climàtica a empreses, municipis i territoris.

En Innovació Tecnològica, l’startup guanyadora ha estat SynapSysTec que va presentar NEURALIS, un sistema d’anàlisis d’imatges que rastreja, analitza, detecta activitats, reconeix objectes, textos, realitza càlculs i identifica persones en temps real.

I pel que fa a l’Empresa + Influencer, el premi va ser per a @MiivoMobility, de Paterna. Una APP en la qual es poden consultar línies, horaris i preus de tot el transport públic i comparar diferents rutes segons el preu, el temps i tenint en compte l’empremta de carboni.

Aquesta 6a edició d’Innpulso Emprende, ha comptat amb la participació de 53 ciutats pertanyents a la xarxa i ha tornat a centrar-se, per segon any, al voltant de la Missió de Ciutats Intel·ligents i Climàticament Neutres impulsada per la Comissió Europea.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*