Inici Societat Vilanova del Camí participa a la fira internacional Greencities

Vilanova del Camí participa a la fira internacional Greencities

COMPARTIR

La ciutat de Màlaga es va convertir en l’epicentre de la innovació en l’esdeveniment de Greencities & S-Moving, celebrat a FYCMA, amb la participació de gairebé 25 ciutats membres de la Red Innpulso. Vilanova del Camí també hi va ser present, representada per la regidora de Règim Interior, Eva Vadillo i, el de Promoció Econòmica, Noves Tecnologies i Agenda 2030, Jordi Barón, i per la tècnica d’Innovació, Alma García.

La Red Innpulso té un paper actiu en la transició cap a la sostenibilitat i es consolida com a punt de trobada per a polítiques locals innovadores. Durant la trobada de líders urbans es va debatre sobre el paper de les dades i la IA en la nova gestió municipal i es van presentar casos d’èxit, experiències, àrees de millora i protocols d’actuació sobre aquest tema amb els representants de les ciutats que van participar en el networking de l’edició.

Com a regidor d’Innovació i Noves Tecnologies, Jordi Barón, valora molt positivament l’assistència a la Fira Internacional Greencities perquè “hem pogut compartir experiències amb empreses del sector de la intel·ligència artificial, amb empreses del sector d’innovació a nivell tecnològic aplicada a solucions a serveis urbans com pot ser recollida de residus, entre d’altres. Hem pogut contrastar com un mateix servei o una mateixa tecnologia pot ser escalable o aplicable en municipis de diferents mides”.

Aquesta jornada de treball ha obert portes a la innovació i la col·laboració efectiva entre els sectors públic i privat, prometent solucions més eficients i sostenibles per a l’administració municipal.

La regidora de Règim Interior, Eva Vadillo, assegura que el congrés Greencities &S-Moving ha estat molt interessant i profitós per a Vilanova del Camí. Vadillo creu que “el futur passa per pensar en verd i dissenyar pobles i ciutats més sostenibles i, per aconseguir-ho diu la regidora, cal treballar de manera transversal que també és un tipus d’innovació”.

La tècnica d’Innovació, Alma Garcia, també ha destacat  la importància d’aquests intercanvis per trobar solucions efectives als reptes que enfronta l’administració pública. “Les experiències que s’han presentat en el marc de la Fira demostren la necessitat d’establir col·laboracions entre els ajuntaments amb l’objectiu de simplificar i millorar la gestió de dades i la implementació de noves tecnologies i intel·ligència artificial”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*