Inici Destacats Vilanova del Camí instal·la tres contenidors de taps de plàstic amb objectius...

Vilanova del Camí instal·la tres contenidors de taps de plàstic amb objectius solidaris

COMPARTIR

L’Ajuntament de Vilanova del Camí ha instal·lat al municipi tres contenidors de taps de plàstic amb objectius solidaris. La iniciativa es porta a terme en el marc d’un conveni de col·laboració amb la Fundación Seur amb la voluntat de sensibilitzar la població sobre el reciclatge, la reutilització i la valorització dels residus i la solidaritat amb les persones amb necessitats especials.

Trobareu aquests contenidors al carrer Cristòfol Colom, entre l’escola Joan Maragall i l’Institut; al carrer Frai Juníper Serra,  al costat escola Pompeu Fabra i al carrer Mossèn Amadeu Amenós, davant plaça de les Vilanoves.

Precisament s’han ubicat molt a prop dels centres escolars per sensibilitzar els més petits, explica el regidor de Medi Ambient, Rafael Gabarri.

Gabarri destaca que “l’ajuntament ha apostat per aquest projecte que compleix un doble adjectiu: d’una banda, conscienciar i sensibilitzar la població sobre la importància i els beneficis que pot generar el reciclatge i, per l’altra, la possibilitat de col·laborar activament en projectes solidaris com l’atenció als infants amb necessitats especials”.

La Fundació Seur s’encarregarà de recollir els taps dels contenidors i de gestionar el procés de reciclatge. L’import que se n’obtingui de la venda dels taps es destinarà a l’ajuda i l’auxili de menors amb necessitats especials afectats per malalties no cobertes pel sistema sanitari.

Podeu participar en el projecte portant a aquests cors solidaris els taps de les ampolles d’aigua, de refresc, de llet, tetrabricks, salses; les tapes dels envasos de mantega, formatge, farinetes, potets, dels pots de xiclet, taps de detergent i similars i també els que es poden generar a l’oficina: com els taps dels bolígrafs, del pegament, dels subratlladors…

En canvi, no hi podem dipositar les càpsules del cafè, ni que siguin de plàstic, les tapes que es posen per tapar els gots del cafè o el menjar per emportar, les rosques de les tetines del biberó o els xumets, les pistoles pulveritzadores, els taps del tippex o qualsevol altre que porti tubet o pinzell, i aquells que hagin estat en contacte amb substàncies tòxiques, com els gots dosificadors de medicament o els taps de pots de dissolvents o pintures.

El regidor Rafael Gabarri anima els veïns i veïnes de Vilanova del Camí a participar en aquesta iniciativa i a fer un bon ús dels contenidors solidaris.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*