Inici Destacats Vilanova del Camí inicia els tràmits per agermanar-se amb Pozo Alcón, a...

Vilanova del Camí inicia els tràmits per agermanar-se amb Pozo Alcón, a Jaén

COMPARTIR

Vilanova del Camí i Pozo Alcón, municipi de la província de Jaén, inicien els tràmits per formalitzar un agermanament. L’alcaldessa Noemí Trucharte i la regidora de Cultura Carlota Silva han viatjat fins a Pozo Alcón per rubricar els primers compromisos amb el seu alcalde Iván Cruz Lozano.

Des de l’Ajuntament de Vilanova del Camí fa mesos que es treballa per fomentar llaços d’amistat i germanor amb diferents pobles d’Espanya. Fins ara, s’han iniciat contactes amb Pozo Alcón, a Jaén, i a Alcántara, a Cáceres, ja que són les dues poblacions d’on provenen una bona part dels veïns de Vilanova del Camí. Concretament, 434 vilanovins i vilanovines, van néixer a la província de Jaén i 99, concretament, a Pozo Alcón i 577, van néixer a la província de Cáceres, dels quals 193, ho van fer a Alcántara.

Durant el viatge a Pozo Alcón, l’alcaldessa i la regidora van mantenir una trobada amb l’alcalde Iván Cruz Lozano i van signar un document amb la voluntat d’iniciar un projecte comú d’amistat que permetrà l’agermanament entre els dos pobles i diferents fórmules d’intercanvi amb la ciutadania.

“La propuesta responde a los lazos de unión que tenemos los dos municipios. Es justo para los poceños que durante los 50 y 60 tuvvieron que emigrar, que existan actos de este tipo que evocan su pasado, sus raíces, sus vivencias.

Este hermanamiento les brinda la oportunidad de volver a su pueblo natal, el de sus padres y abuelos, donde pasaron su infancia, y compartir nuevas experiencias. Creo que va a ser una iniciativa enriquecedora para los dos municipios”.

Els dos municipis hauran de traslladar aquests compromisos al Ple de l’Ajuntament i també treballaran en la creació d’un comitè d’agermanament que ha de ser el motor que ha d’impulsar -juntament amb l’administració- aquest projecte.

“L’agermanament amb Pozo Alcón i altres poblacions com Alcántara, és un compromís adquirit en el programa electoral del 2019 que va ser molt ben rebuda pels veïns i veïnes amb sang andalusa i extremenya”.

“Aquest projecte acostarà els pobles agermanats i oferirà als vilanovins i vilanovines l’oportunitat de compartir projectes culturals, lúdics, esportius o econòmics amb els seus pobles natals”.

Es busquen fotografies antigues de Pozo Alcón, per muntar una exposició

El municipi de Pozo Alcón està buscant fotografies antigues del municipi amb la voluntat de muntar una exposició retrospectiva. Per això demana als poceños que viuen a Vilanova del Camí que, si disposen de fotografies antigues, les facin arribar a l’Ajuntament de Pozo Alcón perquè les puguin incorporar a l’exposició.

 

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*