Inici Societat Vilanova del Camí inicia un procés per regular els nous vehicles de...

Vilanova del Camí inicia un procés per regular els nous vehicles de mobilitat personal

COMPARTIR

L’Ajuntament de Vilanova del Camí vol regular la circulació dels vehicles de mobilitat personal i també dels cicles de més de dues rodes. Patinets, plataformes i altres ginys elèctrics i a motor estan guanyant cada vegada més l’espai de la calçada. Amb l’objectiu de resoldre els possibles problemes de convivència a l’espai públic i fomentar una mobilitat sostenible i segura, es redactarà una ordenança municipal. La intenció és també prioritzar els desplaçaments a peu, en bicicleta i en transport públic.

Per redactar l’ordenança s’ha obert un procés de consulta pública a través del web de l’Ajuntament de Vilanova del Camí. Tothom qui vulgui participar pot respondre el formulari que trobarà a la portada, seguint la pestanya Ajuntament i Exposició pública. Des d’allà s’arriba a l’anunci de la consulta i també al formulari que permet fer recomanacions o suggeriments.

Segons l’anunci seran objecte de regulació tots els Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) d’ús assistit amb motor, així com també els VMP i cicles de més de dues rodes que tenen un ús d’activitat econòmica o d’activitat de caire lucratiu, ja siguin assistits per motor elèctric o per força mecànica.

La necessitat i oportunitat de la seva aprovació bé generada a causa de la implantació de nous usos dels mitjans de transport, i és necessari l’aprovació d’una regulació que mostri el seu compromís amb la preservació del medi ambient, la millora de l’espai públic, la seguretat vial i, en definitiva, la qualitat de vida a la ciutat.

La qüestió requereix ser regulada per ordenança perquè té com a destinatàries a una pluralitat indeterminada de persones, és susceptible d’ulteriors i successives aplicacions, i suposa una innovació de l’ordenament jurídic.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*