Inici Societat Vilanova del Camí homenatja la seva comunitat educativa

Vilanova del Camí homenatja la seva comunitat educativa

COMPARTIR

L’Ajuntament va oferir dijous un reconeixement a la comunitat educativa de Vilanova del Camí. L’acte va servir per agrair la tasca que desenvolupen mestres i professors als diferents centres del municipi i especialment a les persones que s’han jubilat recentment o les que ho faran quan s’acabi aquest curs.

La regidora d’Educació, Eva Vadillo, va encetar l’acte fent un homenatge als mestres “homes i dones, va dir, que ens han servit com a font d’inspiració i han estat un model a imitar”. Vadillo va destacar la importància de la comunitat educativa a la nostra societat i va reconèixer “el mèrit de totes aquelles persones que són capaces d’estimular la curiositat dels seus alumnes inspirant-los el desig d’aprendre, d’investigar, de crear”

Vilanova del Camí disposa de sis centres educatius: dues llars d’infants La Baldufa i El Molinet, tres centres de primària: el Joan Maragall, Pompeu Fabra i Marta Mata i un centre de secundària, l’Institut Pla de les Moreres que donen servei a més de 1.800 escolars de 0 a 18 anys, des de l’opció de l’escola pública i catalana.

L’Alcaldessa, Noemí Trucharte, va reconèixer i agrair la tasca de tots els docents i els va emplaçar a “seguir treballar amb vocació i professionalitat, com heu fet fins ara”. Trucharte va fer referència a l’educació com un dels pilars bàsics de la societat i per això va dir, des de l’Ajuntament tenim una part de corresponsabilitat en l’educació dels nostres infants i joves. “Som conscients, va dir l’alcaldessa, de la necessitat de dedicar més recursos als centres i no dubteu que continuem insistint a la Generalitat perquè així sigui” . “Volem millorar els espais, va afirmar Trucharte, però també entenem important la inversió en la formació continuada dels docents i en la introducció de noves metodologies”

Durant aquest acte es va oferir un reconeixement a vuit persones que s’han jubilat o que es jubilaran aquest curs. La regidora Eva Vadillo i l’Alcaldessa, van lliurar una placa a Daniel Graells, Josep Minguet, Pere Rocaspana, Júlio Río i Isabel Masbernat que han desenvolupat la seva tasca a l’Escola Joan Maragall i a l’Angelina Bescós, Montserrat Ventosa i Josep Pons, que ho han fet des de l’Institut Pla de les Moreres.

La conductora de l’acte, la directora de Ràdio Nova, Marissa Martínez, va aprofitar la seva sortida a l’escenari per fer-los alguna pregunta sobre la seva trajectòria professional i sobre els canvis més importants que han experimentat durant la seva carrera a Vilanova del Camí. Un espai va sorprendre i emocionar tant als homenatjats com a la resta dels mestres i professors que van participar a l’acte, més de 80, que van riure amb algunes de les anècdotes que es van explicar.

Aquest espai que va servir com a punt de trobada per compartir experiències i vivències i també perquè els professors dels diferents centres es coneguin una mica més, va acabar amb un refrigeri i una excel·lent estona de tertúlia.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*