Inici Destacats Vilanova del Camí exposa als veïns de la zona el projecte de...

Vilanova del Camí exposa als veïns de la zona el projecte de remodelació de la plaça Vilarrubias

COMPARTIR

Una vintena de veïns i veïnes de Vilanova del Camí van participar dimecres passat a la reunió informativa que va convocar el govern per explicar-los el projecte de remodelació de la plaça Vilarrubias. El veïnat ha proposat que les zones de joc infantil s’ubiquin a la part baixa de la plaça i que les obres respectin l’essència d’aquest espai.

Precisament, el fet de mantenir l’essència de la plaça i alguns dels seus elements com els rosers, que tenen molta història, va ser una de les condicions que l’Ajuntament de Vilanova del Camí va posar a la Diputació de Barcelona, que ha estat l’encarregada de la redacció del projecte. L’alcaldessa Noemí Trucharte reconeix que el projecte, que suposarà una inversió de més de 300.000 €, és molt ambiciós però molt respectuós amb aquesta essència.

La plaça Vilarrubias és la més antiga del municipi, té més de 40 anys d’història i una estructura força peculiar. Durant aquestes quatre dècades, s’han anat fent diferents intervencions, però actualment cal una actuació més important per adequar-la a les necessitats del veïnat i a la normativa vigent.

És necessari, destaca Noemí Trucharte, fer-la molt més accessible, suprimint les barreres arquitectòniques i eliminar els punts negres que faciliten l’acumulació de brutícia o les trobades de persones que dificulten el descans dels veïns.

Els veïns i veïnes que van participar en la reunió van rebre de bon grat el projecte i van fer-hi algunes aportacions que l’equip de govern va recollir per incorporar-les al projecte, en la mesura del possible.

El veïnat demanen que les zones de joc infantil s’ubiquin a la part baixa de la plaça i que, la part que dona al carrer Joan Amadeu Amenós, es deixi diàfana, sense estructures.

La voluntat del govern de Vilanova del Camí és conservar les grans jardineres de formigó i la plantació dels rosers, tan característics d’aquest espai públic.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*