Inici Societat Vilanova del Camí esdevé la quarta Vila Florida de l’Anoia

Vilanova del Camí esdevé la quarta Vila Florida de l’Anoia

COMPARTIR

Vilanova del Camí s’ha adherit al moviment Viles Florides promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i que distingeix els municipis que treballen per la transformació dels seus espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds. Actualment, ja són 161 els municipis de Catalunya i Andorra que formen part de Viles Florides. Vilanova del Camí es converteix en el quart municipi de la comarca de l’Anoia en sumar-se a Viles Florides, després de Carme, Sant Martí de Tous i Igualada.

Des de l’Ajuntament de Vilanova del Camí han rebut amb satisfacció aquesta distinció que és el resultat de prop de quatre anys de treball intens i planificat des de la brigada de jardineria en el marc del projecte Vilanova Natura.

L’alcaldessa en funcions,  Noemí Trucharte, ha volgut felicitar i agrair la tasca que es desenvolupa des de la brigada de jardineria, que ha treballat i vetllat per rebre aquesta distinció: Antonio Menor, Santiago Maldonado, Francisco José (Kiko) Márquez, ideòleg del projecte Vilanova Natura; Toni Pedregosa, Jose Nieto, Jordi Pallejà i Paco López. Així mateix, ha agraït el suport del tècnic Jordi Torres així com la col·laboració de la brigada d’Obres i Serveis.

El jurat especialitzat de les Viles Florides va visitar fa unes setmanes Vilanova del Camí per valorar els espais i les rotondes enjardinades, la gestió de l’arbrat, la biodiversitat, la gestió de l’aigua, la sostenibilitat… També van tenir en compte la qualitat dels treballs i dels manteniments dels espais així com la salut de les diferents espècies plantades.

Durant la seva visita, el Jurat va valorar diferents espais de la ciutat com la remodelació de la Rotonda del carrer dels Ducs amb la ronda Sant Antoni, la remodelació de la rotonda de la C244 amb Verge de Montserrat, l’enjardinament de plaça Gertrudis Artigal i el de la plaça dels Claramunt així com la remodelació de la plaça Calcinaia i la rotonda del Rovy.

En aquests darrers quatre anys també s’han fet actuacions importants en el parc Fluvial, s’ha treballat en la reorganització vegetal de zones verdes, en la reestructuració i el canvi d’espècies d’arbrat i, en la millora de la gestió de l’aigua, entre d’altres.

Des de la brigada de jardineria també han agraït la confiança que ha demostrat l’equip de govern per deixar-los treballar i desenvolupar el projecte. La brigada s’ha encarregat de tots els processos de l’actuació: des de la idea, passant per l’elaboració del projecte, l’execució i el futur manteniment.

El moviment Viles Florides vol posar el valor de la riquesa natural i paisatgista mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d’enjardinaments, mobiliari públic i zones lúdiques que esdevenen un exemple a seguir. Les Viles Florides són aquells pobles i ciutats que destaquen per una actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d’enjardinament, paisatge urbà i millora de la qualitat de vida dels seus habitants.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*