Inici Societat Vilanova del Camí engega el projecte per convertir Can Muscons en espai...

Vilanova del Camí engega el projecte per convertir Can Muscons en espai juvenil

COMPARTIR

L’Ajuntament de Vilanova del Camí ha tret a licitació l’obra d’urbanització de l’exterior de Can Muscons amb un pressupost de 149.000 €.

Can Muscons, és una masia que data del segle XVIII, i des de l’Ajuntament s’ha decidit traslladar-hi el servei de Joventut. Per això han encetat diferents obres de millora que inclouen tant l’adequació de l’espai interior com la urbanització exterior de la masia.

La tria de Can Muscons com la seu de Joventut compta amb el vist-i-plau dels joves del municipi que a través d’enquestes al PIDCES han valorat positivament aquesta ubicació.

La regidora de Joventut Eva Vadillo assegura que amb la creació d’aquest espai, es dona compliment a un dels compromisos del Pla Local de Joventut.

Adequació dels accessos i la il·luminació de la zona

Aquesta urbanització exterior és una actuació important que permetrà adequar els accessos a l’equipament així com dotar de la il·luminació pertinent tota la zona.

Les obres inclouen l’acabament de l’accés lateral on està previst construir una escala i una rampa per afavorir l’accessibilitat a l’equipament municipal. També s’han contemplat les voreres i la Il·luminació des de Can Muscons a la zona esportiva així com el tancament perimetral de la finca amb un mur de maçoneria i tanca metàl·lica com la que ja hi ha instal·lada. Així mateix es preveu el canvi de paviment de fusta de la terrassa.

Estudi assistit, zona de jocs i chillout, espai TIC i playstation, cuina i sala polivalent

Pel que fa a l’interior, l’adequació dels espais s’ha fet en dues fases. Durant la primera fase, que es va fer l’any passat, es van delimitar els espais per dotar l’equipament d’una aula per portar a terme el servei d’Estudi Assistit que s’ofereix des de la regidoria de Joventut des de fa uns anys. Així mateix, es va fer arribar a l’edifici la connexió a internet, ja que es disposarà d’un espai equipat amb 5 ordinadors, perquè els joves puguin fer-ne ús.

Durant la segona fase, que s’està portant a terme en aquests moments, s’inclou la instal·lació del mobiliari de les aules i els espais comuns com taules i cadires, sofàs per a la zona de chillout, pissarres, projector, i pantalla mecànica.

També s’han previst en aquesta fase l’adquisició dels jocs que es distribuiran en diferents sales: futbolí, billar, taula de tennis taula, playstation, així com un seguit d’ordinadors que es podran utilitzar de manera lliure, però sota supervisió del dinamitzador de joventut.

La masia també estarà equipada amb una cuina on s’hi podran fer diferents activitats i tallers i una sala polivalent on s’hi podran desenvolupar activitats diverses com tallers i xerrades. La sala polivalent també funcionarà com a espai de reunió i fins i tot, explica la regidora Eva Vadillo, com a punt de trobada per a entitats juvenils.

La part de la terrassa també oferirà usos polivalents. Vadillo explica que està previst instal·lar cistelles de bàsquet en una part i a l’altra una zona amb taules, cadires i para-sols.

Eva Vadillo, creu que el nou equipament serà una millora substancial, ja que dotarà als joves d’un espai de referència propi per accedir, informar-se i iniciar aquells tràmits i passos que els pertoquen en el seu trànsit a la vida adulta.

FER UN COMENTARI

*