Inici Societat Vilanova del Camí constitueix el seu primer Consell d’Infants

Vilanova del Camí constitueix el seu primer Consell d’Infants

COMPARTIR

Aquest dilluns s’ha dut a terme la sessió plenària de l’acte de constitució del primer Consell d’Infants de Vilanova del Camí: Ha estat un acte emotiu fruit de mesos de treball per part diversos agents de la comunitat educativa del municipi.

L’acte va convocar a tots els infants participants en el procés electoral que es va celebrar durant els mesos d’octubre i novembre entre l’alumnat de 5è i 6è de les 3 escoles de primària del municipi també amb els que estudien fora.

L’alcaldessa Noemí Trucharte i la regidora d’Educació Eva Vadillo van presidir l’acte en el qual també van participar altres regidors del consistori i Josep Colomer, de la Gerència de Serveis d’Educació de la Diputació de Barcelona, qui ha treballat juntament amb l’Ajuntament en la creació d’aquest òrgan. També van assistir a la cerimònia diferents representants de la comunitat educativa dels centres educatius de primària.

En el primer punt de l’ordre del dia, l’alcaldessa i la regidora d’educació, van presentar el Consell fent un primer encàrrec als representants de la infància per detectar quines són les principals necessitats dels nens i nenes de Vilanova del Camí. Als quals, tots i totes van accedir de bon grat.

En aquest sentit, l’alcaldessa, Noemí Trucharte va apuntar que «avui Vilanova del Camí garanteix el dret de participació en els més menuts i des de la institució que represento, em comprometo també a treballar colze a colze amb ells i elles per tirar endavant, defensar i fer possibles aquelles propostes que ens presentin els consellers i conselleres. Al cap i a la fi, la infància és el futur de la Vilanova del demà.”

I la regidora d’educació, Eva Vadillo es va mostrar segura de que «es plantejaran qüestions que sovint ens passen per alt i que ens parlaran sobre tot allò que no aconseguim veure. Doncs com es diu al conte del Petit Princep, totes les persones grans han estat primer infants, però pocs ho recordem.”

Tot seguit, es van nomenar a 22 dels 23 consellers i conselleres escollits durant el procés electoral, a causa d’una baixa d’última hora que activarà, en els pròxims dies, el mecanisme de suplència previst en el reglament.

Durant el nomenament, se’ls va imposar la medalla de representants de la infància i se’ls va fer entrega d’un diploma en reconeixement del repte que han entomat. Cada nen i nena va assumir el compromís de treballar pels drets de la infància de Vilanova del Camí.

Seguint l’ordre del dia, com preveu el reglament, també es va nomenar al tècnic d’educació com a secretari del Consell que assistirà a totes les sessions amb veu, però sense vot i que serà l’encarregat d’aixecar acta i dinamitzar i acompanyar les sessions de treballs durant tot aquest procés democràtic que duran a terme al llarg del curs.

I, seguint l’ordre del dia, es va procedir a fer un reconeixement a les 18 candidatures suplents i a les 25 candidatures que no van resultar escollides. A tots ells, se’ls va entregar un diploma d’agraïment i un petit obsequi.

L’últim punt de l’ordre del dia preveia un torn obert de paraula durant el qual, diferents consellers i conselleres van agrair poder participar d’aquest procés de treball. Els nens i nenes van tenir paraules d’agraïment per a les seves famílies, el professorat dels centres educatius i tots aquells que havien fet possible la creació d’aquest òrgan. També van fer palès que entomaven amb ganes el repte que, ben aviat, començarà amb les sessions mensuals de treball.

L’acte es va cloure amb un petit refrigeri.

Ja s’ha habilitat un espai al web municipal, www.vilanovadelcami.cat, on amb total transparència es podran consultar totes les actes de les sessions que es duguin a terme des del Consell d’Infants de Vilanova del Camí.

FER UN COMENTARI

*