Inici Destacats Vilanova del Camí celebrarà diumenge la primera Festa dels animals de companyia

Vilanova del Camí celebrarà diumenge la primera Festa dels animals de companyia

COMPARTIR

La Festa dels animals de companyia és una iniciativa de la regidoria de Sanitat que encapçala Carlota Silva i que veu en aquest acte una oportunitat per avançar en la conscienciació i la responsabilitat de les persones propietàries sobre el benestar dels seus animals.

La Festa dels animals té dues parts diferenciades. Al matí, la festa es farà al Parc Fluvial, entorn de l’Agility, de 10:00 a 14:00 h. A partir de les 10:00 h trobareu un seguit d’estands i tallers que ofereixen diferents entitats i empreses d’arreu de Catalunya relacionades amb el benestar animal.

A les 10:30 h està prevista una marxa canina que premiarà la participació dels assistents amb un detall, una ampolla per facilitar la dissolució dels orins dels cans.

A les 11:30 h hi haurà una xerrada sobre la responsabilitat que comporta tenir un animal de companyia i a les 12:00 h es farà un taller d’ensinistrament en positiu que anirà a càrrec d’El racó de Milú.

La regidora Carlota Silva creu que encara queda molt camí per recórrer pel que fa a la conscienciació, el reconeixement i el respecte cap als animals de companyia. Silva ha aprofitat el seu pas per Ràdio Nova per agrair la seva implicació i complicitat a les entitats, col·laboradores i empreses que participen en aquesta primera festa dels animals.

Cinc monologuistes participaran en una gala benèfica en favor de les colònies de gats de Vilanova del Camí

A la tarda, l’acte serà ben diferent. Des de la regidoria de Sanitat han programat una tarda d’humor en el marc d’una gala benèfica en col·laboració amb l’entitat sense ànim de lucre, Comedia en acción. Gabriel Zubizarreta, Carlitos, Edu Mutante, Carlos del Pozo i Miguel Espejo seran els encarregats d’entretenir la platea amb els seus monòlegs. La vilanovina Laia Esquinas serà l’encarregada de presentar l’espectacle que començarà a les 19:00 h a Can Papasseit.

Les entrades tenen un cost de 5 € i es poden comprar de 15:00 a 19:00 h – i dissabtes també de 9:00 a 13:00 h-, a la consergeria de Can Papasseit. La recaptació íntegra es destinarà a les colònies de gats de Vilanova del Camí.

Aquesta setmana està previst que s’instal·lin a les colònies de gats unes casetes que han pintat i decorat l’alumnat de les escoles de primària i de les llars d’infants de Vilanova del Camí. La regidora confia que, educant des de la infància, s’avanci més ràpidament en el respecte cap als animals.

Silva ha avançat que les col·laboradores de les colònies començaran ben aviat un projecte que consisteix a fer una fitxa de cada gat, amb la seva descripció i fotografia, per controlar els espècimens de cada espai. Així mateix, estan treballant en la redacció d’un conveni amb les col·laboradores respecte de l’alimentació i la cura dels espais. La regidora insisteix que només poden alimentar els gats les persones que estan autoritzades per l’Ajuntament.

La primera edició de la Festa dels animals de companyia es farà el pròxim diumenge 3 d’octubre i que està oberta a tothom, tinguin o no animals de companyia.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*