Inici Societat Vilanova del Camí es bolca per ajudar la Meritxell

Vilanova del Camí es bolca per ajudar la Meritxell

COMPARTIR
Una multitudinària actuació va recollir fons per al tractament de la Meritxell el passat mes de juny.

L’actuació de la companyia El Pot Petit va omplir de gom a gom, dissabte, la sala de Can Papasseit. L’activitat, organitzada des de la regidoria de Cultura vilanovina, tenia com a finalitat ajudar la família de la Meritxell en el marc de la campanya que ha tirat endavant Unidos contra el DIPG per recaptar fons per al seu cas. En total es van recollir 2.208 € de la venda de 552 entrades.

L’acte va servir també perquè des d’un antiga entitat, Vilanova Solidària (actualment inactiva), es fes pública l’aportació de 2.366 € a la família de la Meritxell. Pepita Pereta, en nom de l’entitat va explicar que durant molts anys Vilanova Solidària havia treballat en temes de sensibilització, sobretot amb els projectes d’ajuda a la població boliviana d’Anzaldo. Davant del públic i abans de començar l’actuació, va lliurar el sobre amb els diners a la regidora Imma González qui va agrair l’assistència i col·laboracions de tothom.

Moltes famílies van respondre a la cita musical amb El Pot Petit i van gaudir d’una matinal molt amena. La majoria sabien que l’acte complia amb una finalitat solidària. De fet, durant la matinal també es van fer moltes aportacions a les guardioles que s’han col·locat a diferent establiments per aquesta campanya i que dissabte també es van posar en el taulell on es venien les entrades. Moltes famílies arrodonien el cost de compra (era de 4 €) i hi posaven l’euro restant a les guardioles.

Des del Casal de la Gent Gran també han col·laborat amb diferents accions

L’Associació de Pensionistes i Jubilats de Vilanova del Camí també ha posat el seu granet de sorra en aquesta campanya. D’una banda, dissabte amb un bingo solidari van recollir 272 € per lliurar a la família. De l’altra, aquest proper dissabte també pensen destinar íntegrament els beneficis de la venda de les entrades del ball a aquesta finalitat.

Altres entitats esportives vilanovines han fet aquest cap de setmana diferents accions dins la seva agenda, per contribuir amb l’ajuda a la Meritxell, com ara fer algun sorteig -en el cas del Club Esportiu Anoia- o la celebració d’una triangular per part del Club Futbol Vilanova, la Peña Bética i la Paz, aquest dissabte. I des de la Peña Madridista de Vilanova del Camí també s’han sumat a la iniciativa i aprofitaran algun dels actes per recollir diners en benefici de la Meritxell -aquest dissabte celebren el 2n Memorial Jose Antonio González Rubio a les 18:30h a Can Titó.

La campanya per ajudar a aquesta nena vilanovina de 12 anys la va iniciar l’associació “Unidos contra el DIPG” dedicada a consciencia sobre aquest devastador tumor cerebral. Des de l’entitat expliquen que actualment hi ha un tractament “experimental i pioner”, pel qual la Meritxell no compleix els requisits de l’assaig clínic, però han aconseguit l’autorització “per aplicar-lo com a ús compassiu”.

Una família vilanovina organitza una Festa Solidària per la investigació del càncer infantil

Aquest diumenge 17 de juny es celebrarà a Vilanova del Camí una Festa Solidària per la investigació del càncer infantil, a Can Papasseit. La iniciativa està impulsada per Emilia González i Emilio Marín, els pares de l’Isaac i l’Alba, coneixedors i lluitadors, en primera persona, d’aquesta malaltia i molt conscients també, de les mancances a nivell de recursos que es poden destinar a la investigació del càncer infantil. Tots els beneficis els destinaran a l’Hospital Sant Joan de Déu, centre de referència. El dia de la festa es posaran unes taules amb guardioles per recaptar diners per a la Meritxell, que la setmana que ve és previst que pugui iniciar un tractament compassiu a Navarra.

La festa solidària per a la investigació del càncer infantil començarà a les 10 del matí amb una xocolatada gratuïta, gentilesa de l’Ajuntament vilanoví, però durant tot el dia, fins les vuit del vespre, tant dins el centre polivalent com a la plaça dura de Can Papasseit, hi hauran activitats: tallers, una tómbola, una food track, inflables, cinema i actuacions de les escoles de ball vilanovines. Algunes activitats seran gratuïtes però en d’altres s’hauran de fer petites aportacions econòmiques. També hi haurà música tot el dia.

Tota la festa estarà amenitzada per un speaker molt estimat i conegut pels nens, en Marc, sobretot pels nens de l’Escola Joan Maragall, com ens deia l’Isaac.

Aquesta festa solidària s’ha pogut tirar endavant amb la implicació de molts pares i mares, de l’Escola Joan Maragall i de l’AMPA. Els pares de l’Isacc i l’Alba s’han sentit molt recolzats i destaquen que tothom hi ha col·laborat de manera altruista.

A més, han estat moltes les empreses, comerços i associacions tant locals com comarcals que participen o col·laboren per fer possible aquesta jornada d’actes.

La família Marín González feia una crida a la participació de la festa solidària d’aquest diumenge, perquè “a banda de passar-ho bé”, diu Alba, “hi haurà moltes activitats i perquè tots els diners aniran a Sant Joan de Déu per curar la vida d’altres persones”. L’Isaac al igual que l’Alba també anima a participar de les activitats i els jocs, fins i tot diu “hi haurà una sorpresa al final”. L’Emilia per la seva banda, afirma que “tots els pares junts podem fer un equip molt fort” i l’Emilio destaca la importància d’apuntar-nos “ja que és la millor manera de lluitar i aportar el nostre granet de sorra”.

FER UN COMENTARI

*