Inici Destacats Vilanova del Camí analitzarà l’ADN dels gossos censats per acabar amb els...

Vilanova del Camí analitzarà l’ADN dels gossos censats per acabar amb els excrements al carrer

COMPARTIR

L’Ajuntament de Vilanova del Camí ha posat en marxa una campanya per conscienciar la població, però especialment les persones que tenen gossos, per mantenir l’espai públic net d’excrements i orins.

La campanya “Per una vila neta” s’ha encetat aquesta setmana amb l’enviament de 600 cartes als propietaris de gossos censats al municipi. Durant aquesta primera fase -que s’allargarà fins a 30 de novembre-, també està prevista la publicació i difusió d’un fulletó informatiu amb les obligacions que té el propietari d’un animal de companyia així com els detalls de la campanya i les seves fases.

L’objectiu de la campanya explica Carlota Silva, regidora de Sanitat, és avançar cap a una Vilanova més neta i més cívica. Admet que hi ha moltes persones que ho estan fent bé, i els agraeix d’entrada la seva col·laboració, però encara hi ha persones incíviques a les que cal seguir insistir perquè canviïn d’actitud.

Amb la voluntat d’avançar en la lluita contra l’incivisme i acabar amb els excrements a la via pública, l’Ajuntament, explica Carlota Silva, es compromet a assumir el cost de les analítiques ADN dels gossos censats a Vilanova del Camí que es facin durant els pròxims tres mesos. En cas d’adopcions o noves compres, els propietaris disposaran d’un mes per fer l’analítica sense cost.

Les analítiques es poden fer a qualsevol de les dues clíniques veterinàries autoritzades de Vilanova del Camí, Vilavet o ADN Veterinari, també amb cita prèvia. Si es fa en qualsevol altra clínica veterinària, el cost haurà de ser assumit pel propietari que també haurà d’informar a l’Ajuntament per tal que puguin registrar l’ADN de la mascota.

Des de l’Ajuntament es farà un registre ADN dels gossos del municipi que, posteriorment, ajudarà a identificar els propietaris incívics que no recullin les femtes del seu gos. L’ordenança vigent inclou sancions que van de 300 a 700 €.

La regidora de Sanitat, ha insistit en recordar les obligacions que tenen les persones propietàries d’un gos: estan obligats a xipar-lo, a censar-lo, a portar-lo lligat a la via pública i, si és de raça potencialment perillosa, també cal portar-lo amb morrió. Així mateix hauran de recollir les seves femtes del carrer i dels pipicans i a diluir els orins amb una dissolució d’aigua i vinagre.

Perquè aquest gest sigui més fàcil, l’Ajuntament regalarà una ampolla plegable que es podrà recollir a la clínica veterinària quan es vagi a fer l’analítica de l’ADN.

Carlota Silva també ha recordat la importància de censar els animals de companyia: gossos, gats i fures, per tal de tenir un cens actualitzat. El tràmit es pot fer de manera gratuïta únicament trucant a l’àrea de Sanitat. En cas de voler fer-ho presencialment, cal trucar i demanar cita prèvia.

Per a més informació, es pot contactar amb l’Àrea de Sanitat, al 93 805 44 11 extensió 2, de dilluns a divendres de 8:00 a 14:00 h.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*