Inici Societat Vilanova del Camí acull divendres una recollida de material humanitari per Ucraïna

Vilanova del Camí acull divendres una recollida de material humanitari per Ucraïna

COMPARTIR

L’Ajuntament de Vilanova del Camí recollirà ajuda humanitària per enviar a Ucraïna aquest divendres a la plaça del Mercat. S’instal·larà una carpa on la ciutadania podrà aportar material de primers auxilis, roba i aliments que es faran arribar al Consolat d’Ucraïna a Barcelona.

La iniciativa ha sortit des de la regidoria de Solidaritat vilanovina per tal de canalitzar la resposta ciutadana que vulgui ajudar la població ucraïnesa. El punt de recollida estarà obert de 10 a 13 h i de 17 a 20 h. La carpa s’instal·larà a la plaça del Mercat i els regidors de l’equip de govern faran torns per atendre les aportacions del veïnat.

Les persones que no puguin col·laborar aquest divendres tenen la possibilitat de portar el material del 7 a l’11 de març, a l’OAC del Casal de la Gent Gran. Els horaris de recollida són els matins de 8:00 a 14:30 h i les tardes de dilluns i dimecres de 17:00 a 19:30 h.

El suport a Ucraïna s’està canalitzant aquests dies, des de molts àmbits: la mateixa ciutadania esperonada per la comunitat ucraïnesa, organitzacions no governamentals, institucions com l’Ajuntament vilanoví… que s’han abocat en la recollida d’articles bàsics i d’auxili per a totes aquelles persones que estan sortint d’Ucraïna i necessiten un mínim per poder sobreviure mentre estan fora de les seves llars.

Una ajuda que des del Consolat d’Ucraïna a Barcelona volen fer arribar a les persones que han hagut de fugir i deixar-ho tot enrere, i també per a les que s’han quedat al país i estan patint les restriccions de la guerra.

La llista de peticions és llarga, des de roba interior (preferiblement tèrmica) fins a tota mena de peces per abrigar: mitjons, guants, gorros, anoracs, botes de neu… així com sacs de dormir, màrfegues o tendes de campanya. També s’està recollint menjar: cafè, té, cacau, llet en pols, xocolata, galetes, conserves i menjar ràpid, com ara sopa en pols. I medicaments: enantyum, buscapina, ibuprofè, paracetamol, antibiòtics, amoxicil·lina… i material farmacèutic, com ara tisores, guants, benes, xeringues, guix adhesiu o mantes tèrmiques.

També es demanen altres materials: llanternes, piles, fogons (qualsevol cosa per preparar menjar) i precinte gris.

Creu Roja obre canals a aportacions econòmiques

Creu Roja ha obert diferents canals de donació per ajudar a la població ucraïnesa, via sms o transferència bancària.

És una campanya de captació de fons per ajudar a les persones afectades per la crisi d’Ucraïna a la qual es pot accedir a través de la seva pàgina web. També han posat a disposició de la ciutadania diferents comptes bancaris. Es pot trucar per telèfon al 900 104 971 per obtenir més informació.

D’altra banda, l’organització també ha obert una campanya de recerca internacional dels familiars, per restablir o mantenir el contacte entre persones separades a dins o fora del país.

FER UN COMENTARI

*