Inici Destacats Vilanova del Camí acull diumenge la festa de la matança del porc

Vilanova del Camí acull diumenge la festa de la matança del porc

COMPARTIR

La Unión Cultural Extremeña Anoia prepara per aquest diumenge una de les festes tradicionals de l’entitat: la matança del porc. Una activitat que vol esdevenir una festa gastronòmica però sobretot una oportunitat per compartir amb familiars i amics.

Paco Nevado, president de l’entitat, recordava com es feien i es vivien les matances fa 40 anys a Extremadura. Era una festa que durava dos dies i que assegurava l’aliment de la casa però que també servia per estrènyer llaços d’amistat i veïnatge.

Recuperar l’antiga tradició de l’embotit a mà

La matança del porc es portarà a terme aquest diumenge al Parc Fluvial i té poca cosa a veure amb les que es feien els primers anys a Vilanova. El porc es mata a l’escorxador i ja ve preparat per fer l’activitat que consistirà en fer l’embotit.

Els actes començaran a partir de les nou del matí amb un àpat a base de migas i aiguardent pels més valents i café amb llet. A les 11 h es repartirà pa amb botifarra i cansalada que es podrà coure en les graelles que habilitarà l’entitat i per dinar, es servirà el tradicional cocido, amb el caldo dels cigrons.

Qui vulgui participar d’aquesta festa gastronòmica pot reservar els seus tiquets a l’entitat o bé comprar-los el mateix dia al Parc Fluvial. L’entitat ha fet una previsió per a 200 persones.

Quatre activitats per al mes de març

Les activitats de la UCE Anoia seguiran el proper mes de març. Per al dia 5 preparen una calçotada, un acte restringit a socis i amics de l’entitat que reunirà al Parc Fluvial més d’un centenar de persones. Nevado ha aprofitat el moment per fer demanar a les autoritats locals que s’arrangin els sots del parc.

La UCE també celebrarà enguany, i concretament l’11 de març, el Dia de la Dona treballadora. Una activitat reivindicativa que s’obre tant a dones com a homes, a qui Nevado, ha convidat especialment a participar-hi.”Sovint els homes de la meva edat ens tornem massa còmodes i ens resistim a participar en aquests actes malgrat que som conscients de la problemàtica existent”.

Al finalitzar aquest acte, l’entitat oferirà als assistents un berenar amb xocolata amb xurros.

El tercer cap de setmana de març, i com a preludi de la Romeria en honor a la Virgen de los Hitos, la Unión Cultural Extremeña Anoia celebrarà un sopar en honor a la Verge. Sopar i espectacle que anirà a càrrec del grup de playback Teatro 60 i que es farà al gimnàs de l’Escola Marta Mata.

I acomiadaran el mes de març amb la tradicional Romeria, que incorpora enguany la tradicional competició de petanca i una novetat, una carrera de genets a cavall que intentaran competir per agafar una cinta.

Els actes religiosos també estaran presents en aquesta romeria que començarà amb la sortida en processó de la imatge, que comptarà amb l’acompanyament de la banda de cornetes i tambors de Fàtima.

I la música arribarà durant la sobretaula, amb les actuacions dels grups de cors i danses de l’entitat i de l’Hospitalet de Llobregat.

Viatge de Setmana Santa a Extremadura

Tot i que ja serà al mes d’abril, des de la UCE ja s’ha començat a preparat també el viatge de Setmana Santa. De moment, ens ha explicat Paco Nevado, hi ha unes 18 persones inscrites i han demanat un mínim de 30 per fer l’activitat. Per a més informació i inscripcions podeu posar-vos en contacte amb l’entitat.

FER UN COMENTARI

*