Inici Destacats Vilanova del Camí acollirà la primera fira de l’Estat dedicada als vehicles...

Vilanova del Camí acollirà la primera fira de l’Estat dedicada als vehicles 4×4 d’acampada

COMPARTIR

Vilanova del Camí acollirà el 10, 11 i 12 de març, Expo ADN Overland 2023, una Fira-Congrés sobre Overlanding. Un estil de viatge i aventura en què s’utilitza un vehicle totterreny equipat per viatjar i acampar en llocs remots. Aquest esdeveniment, organitzat per ADN Overland amb el suport de Promoció Econòmica de Vilanova del Camí, és pioner a la península i també al Sud d’Europa i posarà l’accent en el moviment overland i la seva cadena de valor.

En els darrers anys, l’overlanding s’ha posat de moda, perquè cada vegada més persones busquen una forma d’escapar de la vida urbana i connectar-se amb la natura. A més a més, l’overlanding, explica Rober Callejón, Fundador i CEO d’ADN Overland, ofereix una major llibertat i autonomia en comparació amb altres tipus de viatges, un fet que permet als viatgers explorar i experimentar llocs allunyats i poc transitats, on el viatge és l’objectiu principal, més enllà del destí.

L’Expo ADN Overland s’ha plantejat amb la voluntat de convertir Vilanova del Camí – Anoia en un hub (centre) overland a Catalunya. I és que segons explica Rober Callejón, estem situats en un punt estratègic: som pont amb l’Àfrica i una de les rutes més freqüentades d’Europa. Orogràficament, la península també és molt atractiva pels overlanders europeus perquè ofereix l’oportunitat de visitar fins  a cinc petits deserts i també descobrir la costa.

Tot plegat, diu Callejón, pot ser molt interessant per fer valdre el territori i les seves potencialitats: industrials, comercials i turístiques.

El regidor de Promoció Econòmica Jordi Barón també destaca l’oportunitat que ofereix l’auge del moviment overland per explorar noves línies de negoci. Assegura que el trànsit d’overlanders pel territori pot afavorir els comerços locals i és que la cadena de valor en aquest sector és molt àmplia i va més enllà de l’automoció. És interessant també per al sector de la metal·lúrgia, les instal·lacions fotovoltaiques, el tèxtil, de lloguer de vehicles, reparacions, formació específica o altres com els audiovisuals.

Així mateix, i amb la voluntat d’aprofitar les sinergies, des de l’àrea de Promoció Econòmica de Vilanova del Camí s’han fet contactes entre ADN Overland i l’Associació Polígons dels Plans i Vilanova Comerç.

L’Expo ADN Overland 2023 proposa dos espais diferenciats però complementaris i simultanis. Per una banda, s’ha habilitat un espai de 5.000 metres quadrats al voltant del Centre d’Innovació Anoia, on s’instal·larà una àmplia exposició de vehicles preparats per a l’experiència overlander. També hi haurà estands d’empreses i entitats relacionades amb la cadena de valor; una zona de restauració i chillout així com un espai destinat a l’esbarjo infantil, ja que aquest esdeveniment està pensat perquè en pugui gaudir tota la família.

Paral·lelament, la carpa que hi ha a l’espai, acollirà les diferents ponències del Congrés que inclou un programa cultural força extens. Des de les tècniques de supervivència a altres més tècnics relacionats amb la preparació del vehicle i de l’expedició.  Entre els ponents cal destacar alguns noms com el del vilanoví Carlos Vico, especialista en supervivència, l’igualadí Willy Foxx (Arnau Mateu) amb una dilatada experiència en gravació i edició de vídeo en ruta o el doctor Manel Mateu, que parlarà de la farmaciola homeopàtica.

El format de Fira-Congrés que proposa ADN Overland és força innovador i pràcticament inexistent a la península i al sud d’Europa. El fil conductor és l’overland i està concebut per encaixar tant en les preferències dels overlanders consagrats, com entre el públic que es vol iniciar en aquest moviment i que busca informació i assessorament de com fer-ho.

L’organització ha previst també un espai perquè els overlanders que vinguin de fora puguin pernoctar a la zona. Per això caldrà fer inscripció al web de l’ADN Overland. https://adnoverland.com/

La inscripció inclou el control d’accessos, WC i aigua potable, contenidors, accés a les dutxes, classes de conducció i rescat i la participació en un sorteig.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*