Inici Societat Vilanova del Camí acollirà una parella de refugiats

Vilanova del Camí acollirà una parella de refugiats

COMPARTIR

L’alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte, acompanyada de la regidora de Solidaritat, Imma González, ha signat aquest dilluns un conveni de col·laboració amb Creu Roja Anoia per al desenvolupament i coordinació del projecte d’acollida de persones en cerca d’asil o refugiades.

En virtut d’aquest conveni, Vilanova acollirà properament una parella jove de refugiats arribats d’Ucraïna, concretament de la regió de Crimea, regió afectada per una crisi internacional en curs que involucra Rússia i Ucraïna, i que ha estat objecte de dramàtics canvis a la seva població durant els últims 200 anys. La regió és també la seu de diverses bases militars russes.

La parella viurà en un pis que ha estat cedit expressament per poder acollir per part d’un veí del municipi. L’Ajuntament s’ha compromès a fer el seguiment de la parella i a acompanyar-los en el seu procés d’adaptació i d’integració. “Una tasca, ha dit l’alcaldessa Noemí Trucharte, que es farà de manera transversal des de diferents àrees municipals”.

L’alcaldessa ha agraït al propietari la seva generositat per posar aquest immoble a disposició del programa d’acollida i ha posat en valor la seva solidaritat.

Creu Roja gestiona el Programa d’atenció i protecció als refugiats amb el suport, col·laboració i coordinació dels ens locals, entitats i societat civil

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*