Inici Societat Els vigilants municipals de Calaf estrenen un cotxe 100% elèctric

Els vigilants municipals de Calaf estrenen un cotxe 100% elèctric

COMPARTIR

L’Ajuntament de Calaf va aprovar al mes de juny l’autorització de la compra d’un vehicle elèctric Nissan LEAF i el seu punt de càrrega vinculat per un cost de 30.835,66 euros. La compra es va realitzar a través del sistema de compra agregada de l’Associació Catalana de Municipis, ja que el municipi està adherit des del 2012 a aquest sistema d’adquisició centralitzada destinada als ens locals i des del gener de 2018 es va adherir al marc de mobilitat sostenible que promou aquest tipus d’adquisicions.

Els vigilants municipals van estrenar el cotxe la setmana passada, ja que des de la seva compra aquest s’ha retolat, transformat i adaptat segons les necessitats i normativa que requereixen aquests tipus de vehicles.

A nivell energètic, afavorirà la reducció de la dependència energètica dels derivats del petroli, afavorirà l’autoconsum i permetrà la integració de les energies renovables a la mobilitat. Des d’un punt de vista ambiental, no generarà emissions ni partícules contaminants (PM10, NOx, CO i CO2), per la qual cosa es reduirà la contaminació i els problemes de salut pública. A més, també disminuirà la contaminació acústica.

COMPARTIR

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*