Inici Política Un vídeo critica les sancions a veïns per l’1-O a ‘Vilanova de...

Un vídeo critica les sancions a veïns per l’1-O a ‘Vilanova de la Mordassa’

COMPARTIR

Les sancions a una desena de veïns de Vilanova del Camí per enganxar cartells del referèndum de l’1 d’octubre ha arribat ara en forma de sàtira a les xarxes socials.

En un vídeo, una veïna simula ser interceptada per un agent de la policia que li confisca les eines que feia servir per enganxar cartells del personatge infantil Pippi Langstrum. El mateix vídeo ironitza finalment sobre la forma de sanció que l’Ajuntament havia proposat als veïns, destinar 37,5 hores a treballs comunitaris enlloc dels 500 euros de multa.

En relació a aquestes sancions, el CDR d’Igualada, Conca d’Òdena i El Bruc ha emès un comunicat en el que assenyala que «les persones multades, ho són per trobar-se a prop del lloc dels fets però els membres de la policia local de Vilanova del Camí fan un informe assegurant que van veure com enganxaven els cartells tot i no ser cert».

El mateix comunicat explica que en un primer moment aquesta sanció es va canviar per 37,5 hores per persona de «treballs a la comunitat» consistents en fer feina de neteja «de diverses i disperses zones del municipi durant diversos caps de setmana». Des del CDR afegeixen que «com que aquests treballs són abusius i no s’adeqüen a les condicions de l’ordenança de civisme municipal», els veïns sancionats van presentar recurs i van tornar a ser sancionats amb l’import màxim que permet l’ordenança, 500 €, sense altra opció.

Des del CDR d’Igualada, Conca d’Òdena i el Bruc denuncien que l’Ajuntament de Vilanova del Camí «utilitza l’ordenança de civisme per vulnerar el dret a la llibertat d’expressió i perseguir políticament als veïns i veïnes de Vilanova del Camí que defensen una opció política concreta». El Comitè de Defensa de la República entèn que «aquests fets responen a una intenció d’acarnissament particular i càstig públic contra aquestes persones i, en conseqüència també els seus familiars, en ser assenyalades per les seves idees» i demanen al govern municipal que retirin les sancions.

El CDR es compromet «a no deixar soles les persones afectades per l’abús de poder exercit en aquest procediment per part de l’alcaldessa Trucharte» i avancen que hi haurà mobilitzacions.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*