Inici Bàsquet Victòria per la mínima de l’Escola Pia davant el CEB El Papiol

Victòria per la mínima de l’Escola Pia davant el CEB El Papiol

Cinc inicial: C. Puig (8), J. Boladeras (3), J. Ramia (5), A. Ferrer, N. Torrens (18) També van jugar:  B. Gracia, C. Guillamón, B. Llorca (2), E. López (5), L. Molero, T. Contreras i B. Colell (2).

Parcials: 13-12/32-28/39-33/43-42

L’Escola Pia rebia dissabte el CEB El Papiol, amb l’obligació de guanyar si volia seguir tenint opcions per entrar al play-off. Per aquest partit es recuperaven totes les jugadores que sortien de les respectives lesions.

El partit va començar molt bé per les d’Igualada. Un triple inicial, va ser preludi d’un parcial de 11-4 amb bones jugades trenades i ben finalitzades. Les jugadores del Papiol deixaven jugar en estàtic a les locals cosa que permetia poder desenvolupar bé el seu joc, tot i que en canvi replegaven bé en les transicions. Un parcial de 2-8 però va igualar el marcador al final del primer quart (13 a 12).

Al segon quart el partit es va anivellar. Intercanvi de cistelles per ambdós equips, on les del Papiol sortien molt bé de la pressió igualadina, mentre que aquestes seguien desenvolupant bé el seu joc aprofitant les pilotes interiors. Les distàncies es van mantenir entre els 4 i 6 punts deixant el marcador al descans en 32 a 28.

A la represa el partit es va bloquejar. Tot i que les d’Igualada van obrir escletxa amb 8 punts d’avantatge (36 -28), els errors continus en situacions de cistella fàcil van produir que la distància es mantingués estable. Les del Baix Llobregat també tenien dificultats a l’alternança defensiva local, que van abandonar pressionar a tota pista per intentar tancar-se al darrere i controlar el rebot defensiu. Al final del període el resultat era 39 a 33.

A l’inici de l’últim quart, un triple de l’Escola Pia va aconseguir la màxima diferència de 9 punts (42 a 33), però a partir d’aquí les igualadines van desaparèixer. Els errors en cistelles fàcils van començar a posar nervioses a les locals que van deixar d’anotar, mentre que El Papiol, amb un parcial de 0-9 va aconseguir empatar a segons d’acabar el partit. Un tir lliure anotat i una bona defensa de l’última possessió van donar la victòria per la mínima a les igualadines que van jugar amb foc.

La inesperada victòria del CE Vila Olímpica a casa del líder però, deixa sense opcions a les d’Igualada en la lluita pel play-off.

L’últim partit de la primera fase el jugaran diumenge que ve a les 12:00h contra el BF Viladecans.