Inici Cultura Viatge fotogràfic a la història de la Pobla de Claramunt

Viatge fotogràfic a la història de la Pobla de Claramunt

COMPARTIR

Unes quatre-centes fotografies omplen les parets de la Sala d’Exposicions de la Pobla de Claramunt. Són imatges que formen part del fons de l’Arxiu Fotogràfic Municipal (AFM), que, actualment, compta amb unes 18.400 instantànies. La mostra la va inaugurar, el diumenge 12 de març al migdia, l’alcalde, Santi Broch.

Aquesta mostra és una cita anual consolidada en el calendari de col·leccions que acull de la Sala Municipal poblatana. Les fotografies estan repartides en dotze plafons. Dos d’aquests panells recullen imatges d’anys enrere i dos més, de fa trenta anys. La resta, vuit, són el testimoni fotogràfic dels esdeveniments que van tenir lloc al municipi durant el 2016.

Al llarg d’aquest recorregut històric, el visitant pot trobar imatges molt curioses, com la processó dels Armats, una vista aèria del Castell de Claramunt amb merlets, la cantada de caramelles, el descarrilament del tren o l’incendi d’una fàbrica. Enguany, entre les fotografies antigues, hi ha una petita joia: una col·lecció d’imatges de l’antiga fàbrica del cal Patera, quan era colònia tèxtil de la família Font-Gras, cedides per la família Sopeña Font-Gras a través del Museu Arxiu de Vilassar de Dalt.

Pel que fa a les imatges més recents, als plafons es recullen fotografies de les diverses activitats que han tingut lloc al municipi o en què hi han participat poblatans, com la celebració dels 25 anys de la Llar d’Infants Municipal Sol Solet, la festivitat de Reis, la Setmana de la Gent Gran, de la Joventut, la revetlla de Sant Joan o la mobilització de l’Onze de Setembre. L’AFM està situat a la masia de can Galan i en té cura, de manera desinteressada, el poblatà Andreu Miquel. L’horari d’obertura de l’arxiu és els dimecres, de les 6 de la tarda a les 8 del vespre.

En el marc de la inauguració d’aquesta mostra, es va donar a conèixer l’Agrupació Fotogràfica de la Pobla de Claramunt, entitat creada recentment, i que es presentarà el diumenge 26 de març, a 2/4 d’1 del migdia a la Sala Celler, de la masia de can Galan. La col·lecció d’imatges de l’AFM, organitzada per la regidoria de Cultura, es podrà visitar fins al diumenge 26 de març. L’horari d’obertura és de dilluns a dissabte, de 2/4 de 6 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre, i els diumenges, de les 12 a les 2 del migdia.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*