Inici Societat Els veïns de Vilanova podran decidir el destí de 55.000 euros del...

Els veïns de Vilanova podran decidir el destí de 55.000 euros del pressupost municipal

COMPARTIR

La regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Vilanova del Camí va iniciar dilluns un nou procés participatiu per decidir el destí de 55.000 € del pressupost municipal.

El procés participatiu té diferents fases: Fins el 9 d’octubre es farà la recollida de propostes per part de la ciutadania a través del formulari que s’ha habilitat al web municipal vilanovadelcami.cat.

Únicament poden participar les persones majors de 18 anys empadronades al municipi per això el formulari us demana el vostre noms i cognoms i el DNI que servirà per comprovar que es compleixen les condicions per participar-hi.

Haureu de proposar una o dues inversions que creieu necessàries per al municipi, justificar el perquè, marcar quines persones en serien beneficiàries i també indicar un pressupost aproximat.

Una comissió de coordinació validarà posteriorment les propostes rebudes i en farà un retorn a la ciutadania perquè puguin a partir del 26 d’octubre, votar les propostes que hagin passat el control de viabilitat. Les votacions es faran fins el 27 de novembre via telemàtica, a través del web municipal, però la regidoria de Participació Ciutadana també té previst ubicar urnes a diferents espais del municipi.

Entre el 31 de novembre i el 13 de desembre es recolliran els vots i es farà el recompte i el 14 de desembre es publicaran els resultats als mitjans locals Ràdio Nova i Vilanova Informació i al web municipal.

Cada centre d’ensenyament del municipi, des de les llars a l’Institut, també podran escollir una part del pressupost

Els centres educatius del municipi també podran escollir els projectes per desenvolupar als seus espais. Les llars d’infants La Baldufa i El Molinet podran decidir la inversió de 2.000 € en cada centre i les escoles de primària, Joan Maragall, Pompeu Fabra i Marta Mata, poden fer propostes per a decidir el destí de 3.000 euros per escola. A l’Institut Pla de les Moreres, el pressupost participatiu també és de 3.000 €.

A banda dels centres educatius, els joves, també podran dir-hi la seva ja que l’edició d’enguany del pressupost participatiu deixa a l’elecció d’aquest col·lectiu fins a 2.000 € més.

FER UN COMENTARI

*