Inici Societat Els veïns de Vallbona, cridats a votar els pressupostos participatius

Els veïns de Vallbona, cridats a votar els pressupostos participatius

COMPARTIR

L’Ajuntament de Vallbona d’Anoia obre fins el 17 d’abril el període de votacions dels pressupostos participatius 2018-2019, als quals es destinaran fins a 10.000 euros dels pressupostos municipals. Els vallbonencs podran prioritzar fins a dos dels set projectes presentats omplint la butlleta de votació dels tríptics informatius que trobaran a l’Ajuntament de Vallbona d’Anoia o descarregant-la del web municipal.

L’hauran de lliurar presencialment a la recepció de l’Ajuntament del 9 al 17 d’abril de 8 a 15 h i els dies 9, 15 i 16 d’abril de 16.30 a 19 h. Dissabte dia 13 d’abril també es podrà lliurar al vestíbul d’entrada de l’Ajuntament de 10 a 13 h. Poden participar en aquestes votacions totes les persones majors de 16 anys que tinguin el domicili o estiguin empadronats a Vallbona d’Anoia. En el moment de lliurar la butlleta de votació a l’Ajuntament caldrà que mostrin el DNI o el certificat d’empadronament.

Després de valorar-ne la viabilitat, només 7 de les 14 propostes han passat a la fase de votació, segons han aprovat i validat l’equip tècnic i la comissió de seguiment dels pressupostos participatius:

1. Instal·lació d’un aparell de climatització al gimnàs (valor estimat: 2.500 euros): per poder condicionar el gimnàs sens passar calor o fred mentre es practica esport.

2. Remodelació dels lavabos del poliesportiu (valor estimat: 3.000 euros): reforma i rehabilitació de la zona dels banys del poliesportiu per millorar-ne la seva funcionalitat.

3. Compra de mobiliari i material per a l’Espai Jove (valor estimat: 2.500 euros): es proposta l’adequació del local de l’espai jove amb un mobiliari adaptat als usos dels joves.

4. Instal·lació d’una taula de tennis taula exterior (valor estimat: 1.000 euros): instal·lar a la zona de la pista de futbol una taula per jugar a tennis taula a l’exterior de forma lliure.

5. Material per a l’Associació de Defensa Forestal (valor estimat: 3.500 euros): compra del material sostret a l’associació de l’ADF per poder realitzar millor les tasques de prevenció d’incendis al municipi.

6. Reformes dels vestidors de la piscina (valor estimat: 5.000 euros): realització de reformes i millores en el mobiliari i dutxes del recinte de la piscina.

7. Instal·lació d’aparells de climatització als vestuaris del poliesportiu (valor estimat: 5.000 euros): millora en la climatització dels vestuaris del poliesportiu per a l’ús dels esportistes.

L’Ajuntament de Vallbona d’Anoia va posar en marxa el novembre passat per primera vegada el procés participatiu per decidir a quin o quins projectes es destinaran fins a 10.000 euros del pressupost municipal. La condició era que les propostes fossin competència municipal, fossin inversions, fossin sostenibles i fossin respectuoses amb els criteris d’inclusió, equitat i drets humans. D’altra banda, els projectes proposats també havien de donar resposta a necessitats concretes, complir la normativa i ser avaluables econòmicament.

FER UN COMENTARI

*