Inici Societat Veïns de Montserrat Park i el Consell Comarcal es reuneixen per a...

Veïns de Montserrat Park i el Consell Comarcal es reuneixen per a millorar la recollida de residus

COMPARTIR

El passat dilluns, membres de la junta de l’associació de veïns de Montserrat Park, nucli del Bruc, es van reunir amb tècnics del departament de Medi Ambient del Consell Comarcal de l’Anoia, encarregats del seguiment amb l’empresa de recollida d’escombraries i voluminosos al municipi del Bruc.

La trobada la va reclamar l’entitat veïnal el passat mes d’agost, donat que els veïns consideraven que feia mesos que el servei no era correcte a la urbanització i l’Ajuntament no aportava solucions. L’associació testimoniava amb fotografies mancances en el servei i incompliments en les dates de recollida de voluminosos. Durant la reunió es van exposar també el deteriorament i desaparició de contenidors que l’associació de veïns assegura que va comunicar fa un any a l’Ajuntament del Bruc, però que, segons expliquen, no es va comunicar al Consell Comarcal de l’Anoia, que és l’ens responsable del servei.

En un comunicat, l’associació de veïns diu que “els tècnics van reconèixer que durant els mesos d’estiu el servei no havia estat el desitjable per ells i que ho havien detectat també a altres llocs i espais i que mirarien de fer complir a l’empresa amb els compromisos que estan recollits al plec de clàusules del contracte de l’empresa concessionària”.

Montserrat Park va sortir de la reunió amb el compromís de fer un seguiment més acurat del servei i una visita a la urbanització per part d’un dels tècnics, que es va produir dimecres i durant la que es va inspeccionar el material i va prendre nota dels desperfectes i aspectes a millorar. Els veïns han agraït la “rapidesa i preocupació” per la situació de la recollida de residus a la urbanització.

A més dels residus convencionals, a la trobada de dilluns també es va plantejar la possibilitat de trobar una solució a les restes de poda. L’associació de veïns proposarà a l’ajuntament establir un punt controlat i amb horari presencial per aquest tipus de residu, sense descartar altres alternatives. Finalment, sobre el nou sistema porta a porta que entrarà en funcionament l’any vinent, el Consell Comarcal farà una jornada informativa específica a la urbanització.

L’associació de veïns de Montserrat Park també ha reclamat als veïns “la col·laboració en el manteniment i un bon ús dels espais de recollida” i que facin saber a l’entitat si detecten persones de fora de la urbanització que hi vagin a abocar residus.

FER UN COMENTARI

*