Inici Societat Els veïns de Montserrat Park acusen l’Ajuntament del Bruc de no fer-hi...

Els veïns de Montserrat Park acusen l’Ajuntament del Bruc de no fer-hi manteniment

COMPARTIR

Els veïns de la urbanització Montserrat Park, al terme municipal del Bruc, reclamen a l’Ajuntament que es faci càrrec del manteniment del nucli. Una tasca que, segons els veïns, no es fa.

El president de l’associació de veïns, Rafel Galván, assegura que Montserrat Park es troba en un estat “lamentable i de deixadesa”. El representant veïnal recorda que l’Ajuntament “té el compromís de fer el manteniment de la urbanització i no l’estan fent”.

I més enllà del manteniment, Galván alerta també del perill d’incendi. El portaveu dels veïns troba contradictori que “per una banda s’estan fent franges perimetrals i de l’altra, no es fa res al nucli”.

L’associació també ha reclamat, sense èxit, que l’Ajuntament comuniqués als propietaris per carta l’obligació de mantenir netes les respectives parcel·les. El president de l’associació de veïns vol que l’Ajuntament actuï d’ofici, si cal, en les parcel·les que suposen un major risc.

Rafel Galván afegeix que “també és un perill en matèria de salut, perquè paparres i les puces campen al seu gust pels parcs infantils” i assegura que no ha rebut cap resposta de l’Ajuntament.

Aquest diari ha demanat la postura del govern municipal, que encara no ha donat resposta

Un complex procés per regularitzar la urbanització

Les demandes dels veïns arriben en ple procés per a la regularització de la urbanització, edificada a partir dels anys 60 en un sòl que encara avui està catalogat com a urbanitzable enlloc d’urbà, malgrat les més de 300 parcel·les edificades que hi ha. Les obres per urbanitzar Montserrat Park s’haurien d’haver acabat el 1988, però mai es van arribar a fer. L’Ajuntament no pot qualificar la zona com a sòl urbà fins que tot estigui en ordre, i fer-ho costa entre 10 i 15 milions d’euros, uns diners que d’entrada no poden assumir ni l’Ajuntament ni els veïns. Per la situació irregular no es donen llicències d’obres des de 2004.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*