Inici Societat Els veïns de Masquefa presenten 87 propostes als primers pressupostos participatius

Els veïns de Masquefa presenten 87 propostes als primers pressupostos participatius

COMPARTIR

El passat 4 de maig va finalitzar la recollida de propostes ciutadanes del Pressupost Participatiu ’18, impulsat de forma pionera al municipi per l’Ajuntament de Masquefa a través de la Regidoria de Participació Ciutadana.

Durant el període de presentació, els veïns han entregat un total de 87 propostes; una xifra que segons la regidora Esther Ibáñez, “ens encoratja a seguir apostant per nous projectes com aquest que suposen un vertader apoderament dels nostres veïns, dotant-los d’eines de primer nivell que els permetin i facilitin impilicar-se en la definició de la Masquefa del present i del futur”.

En aquest sentit, Ibáñez agraeix la implicació de tots els vilatans que han pres part d’aquesta primera fase, emplaça a la població a seguir sent partícip del projecte i assegura que “estem molts satisfets amb l’acollida que ha tingut aquesta iniciativa, fins ara inèdita al nostre poble”.

El consistori posava a disposició dels masquefins dues vies per fer arribar les butlletes: les bústies habilitades a l’Ajuntament, el CTC i la Biblioteca o el web www.masquefaparticipa.cat. Aquesta última ha estat la via més utilitzada pels veïns amb la presentació d’un total de 46 propostes. Mentrestant, a través de les bústies s’han recollit fins a 41 propostes veïnals.

Segona fase del projecte

Ara les propostes estan sent valorades i quantificades pels serveis tècnics municipals. Així, passaran a la següent fase aquelles que compleixin els requisits següents: estar referides a temes de competència municipal, no contradir plans aprovats per l’Ajuntament, ser viables tècnicament i econòmica, respectar el marc jurídic i legal i ser considerades una inversió.

Convocatòria d’un Fòrum ciutadà

Posteriorment, dijous 7 de juny (19 h.), els masquefins estan cridats a prendre part del Fòrum Ciutadà de Priorització que se celebrarà a la Sala d’Actes del CTC; una sessió participativa oberta a tots els veïns en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes que seran els que finalment es sotmetran a votació popular, una fase en la que podran participar totes aquelles persones empadronades a Masquefa majors de 16 anys.

FER UN COMENTARI

*