Inici Destacats Els veïns escullen els projectes del primer pressupost participatiu de la Torre...

Els veïns escullen els projectes del primer pressupost participatiu de la Torre de Claramunt

COMPARTIR

El primer procés de participació ciutadana que l’ajuntament de La Torre de Claramunt convoca per a decidir els projectes que els seus ciutadans volen per al municipi culmina amb els vots majoritaris per l’elecció de la construcció d’una zona d’ombra a la zona de jocs infantils del parc de Pinedes de l’Armengol i la instal·lació de fanals del camí del Xaró cap al camp de futbol.

En total, hi han participat 240 persones, de les quals, 90 han votat per la construcció d’una zona d’ombra al parc de Pinedes, 67 vots han estat per la instal·lació dels fanals al camí del Xaró. Molt a prop han quedat en un tercer lloc i amb 63 vots la construcció d’una sala d’estudi al Centre Social de La Torre i en quart lloc i amb 62 vots la instal·lació d’una rotonda a la plaça de l’Univers de Pinedes de l’Armengol.

Amb aquest procés, que ha servit com a prova pilot per a futurs processos participatius, l’Ajuntament tenia la voluntat de fomentar i potenciar la participació ciutadana i l’acció comunitària per tal que els ciutadans s’impliquin en els processos i les actuacions que es duen a terme al municipi. Aquest és un procés, que ha comptat amb el suport del Consell Comarcal.

El procés va començar a principis de febrer quan es va enviar a les llars un formulari per emplenar convidant als torredans i torredanes a participar en el projecte de participació ciutadana per proposar projectes per aquest any 2018 amb un pressupost de 30.000 euros per repartir entre dos projectes escollits pel poble. Des de l’1 de febrer i fins al 28 de febrer, es van poder presentar les propostes. Les propostes que van passar a la fase de validació tècnica van ser: canvi del terra del gimnàs de l’escola, rotonda difusora i dissuasiva de la velocitat del trànsit urbà a la Plaça Univers (Pinedes de l’Armengol), jardineres de ferro decoratives en llocs estratègics, punts de llum al camí del Xaró, coberta de la pista esportiva del Parc del Mil·lenni, ombra del parc amb llum amb plaques solars (La Torre i Pinedes), la sala d’estudi a la planta baixa del centre social de La Torre, condicionar el Parc de la Coma amb taules de ping-pong i més mobiliari, fonts d’aigua per la piscina, actualització de la senyalització informativa del municipi i camp de volei sorra permanent al pati del CEIP o a la piscina.

Un cop escollits els projectes guanyadors, restarà la reunió de valoració per part de la comissió de seguiment i finalment l’execució de les obres.

Per la seva part, l’alcalde del municipi, Jaume Riba, mostrava la seva satisfacció sobretot “per la presa de consciència col·lectiva que el procés ha suposat, quant a conèixer els costos de les obres, per la conscienciació i implicació del poble i perquè els projectes escollits són de dos nuclis diferents del municipi”.

FER UN COMENTARI

*