Inici Societat Els veïns de Calaf podran decidir el destí de 60.000 euros del...

Els veïns de Calaf podran decidir el destí de 60.000 euros del pressupost municipal

COMPARTIR

La Junta de Govern Local del passat dilluns, 17 de setembre, va aprovar les noves bases pels Pressupostos Participatius 2019. El període de presentació dels projectes serà del 15 d’octubre al 15 de novembre.

Enguany, l’Ajuntament de Calaf iniciarà, per tercera vegada, el procés de participació ciutadana, els Pressupostos Participatius, en què els ciutadans i ciutadanes podran decidir sobre la destinació de part dels recursos municipals, establint un canal efectiu de democràcia participativa.

Entre les novetats d’aquesta tercera edició, destaca la creació d’unes bases consolidades, un increment del pressupost i una millor difusió dels Pressupostos Participatius mitjançant: fulletons propis, cartells i una sessió pública, oberta a tota la ciutadania, amb la finalitat d’explicar tot el procés participatiu i resoldre dubtes.

La partida destinada als pressupostos participatius per a l’any 2019 serà de 60.000 euros. L’objectiu és que es puguin dur a terme un mínim de cinc projectes, per això cada una de les propostes no podrà superar els 12.000 euros de pressupost (iva inclòs). Així, els ciutadans, a nivell individual o a través d’una entitat o col·lectiu, podran proposar projectes d’inversió a fer al municipi.

Qualsevol persona empadronada a Calaf, entitat, associació o grup estable del municipi, registrat al directori d’entitats de l’Ajuntament, pot proposar projectes, sigui un arranjament, una restauració o una inversió en una infraestructura. També es poden proposar la contractació de cursos o actuacions externes (musicals, culturals, xerrades…).

Les propostes es podran fer arribar del 15 d’octubre al 15 de novembre, omplint el formulari que es podrà trobar a l’edifici consistorial, a l’Oficina d’Informació Turística, o que us podreu descarregar des d’aquesta web. També es podrà fer a través d’un formulari online.

Admissió i elecció final dels projectes

Un cop rebudes totes les propostes, els tècnics de l’Ajuntament de Calaf seran els encarregats d’aprovar-les o bé de descartar aquells projectes, que, ja sigui perquè no s’adeqüen a la legalitat vigent o bé perquè superen els 10.000 euros de pressupost, no podran ser admesos en aquesta convocatòria.

Les propostes validades pels tècnics es publicaran al fulletó propi dels Pressupostos Participatius del mes de desembre, on hi haurà la butlleta per tal que els ciutadans de Calaf facin la tria final dels projectes. El procés de votació serà entre el 2 i el 15 de gener de 2019.

Cada ciutadà podrà repartir cinc punts entre els projectes escollits. Podran votar tots els calafins que, dintre el termini de les votacions, hagin complert els 16 anys i que, en el moment de votar, estiguin empadronats a Calaf. Informàticament es controlarà que cada persona només pugui votar una vegada.

FER UN COMENTARI

*