Inici Societat Veïns del barri de Montserrat acusen l’Ajuntament d’Igualada d’abandonar-lo

Veïns del barri de Montserrat acusen l’Ajuntament d’Igualada d’abandonar-lo

COMPARTIR

Els veïns del barri de Montserrat d’Igualada han tornat a aixecar la veu reclamant solucions a les demandes que ja es van fer ara fa un any des de l’associació de veïns, relatives especialment al manteniment de l’espai públic en aquesta zona de la ciutat.

Al darrer ple municipal, però, la veu dels veïns es va escoltar des de dos àmbits diferents. A més de l’associació de veïns, amb més de 60 anys d’activitat, alguns veïns s’han mobilitzat a través d’un grup de Facebook anomenat Distrito 5 abandonado. Un d’aquests veïns va exposar al ple la seva indignació amb l’“abandonament” d’espais públics tant del barri de Montserrat com del barri del Sant Crist.

El secretari de l’associació de veïns del barri de Montserrat, Pere Santano, va llegir al ple una carta que havien fet arribar a l’alcalde Marc Castells. La carta reivindica que, un any després de presentar una sèrie de demandes, “la gran majoria de queixes i peticions segueixen sense resposta”.

Des de l’entitat volen “més informació al voltant de les actuacions reals i previstes tant a curt com a mitjà termini” i concreten, d’entrada, que enlloc de l’escombriaire de barri que reclamaven “hem tingut com a resposta una pujada en el rebut d’aquest impost” i recorden que el barri de Montserrat “està ple de places interiors i fa ja setmanes que la majoria han estat oblidades”. Un adjectiu que també apliquen al manteniment de jardins, contenidors i papereres. Els veïns també denuncien “la poquíssima presència de Policia Local i Mossos d’Esquadra al nostre Barri”.

Els veïns agraeixen la recent actuació a la Plaça Montserrat, però reclamen mà dura contra els propietaris incívics de gossos. Per a l’associació de veïns, la plaça continua “destrossada i abandonada”, i la caseta “requereix reparacions i el seu exterior corre un seriós perill de despreniments”, segons la carta de l’associació de veïns.

L’entitat també considera que l’“entusiasta” subvenció de 350 euros rebuda l’any passat “no és una contribució suficient per mantenir les activitats de la nostra associació” i es pregunta si és precisament això el que vol l’Ajuntament.

Pel que fa l’estat dels carrers, els veïns se senten discriminats en relació a altres zones del mateix districte, com el Barri de les Flors o l’Avinguda Pau Casals. Assenyalen que hi ha carrers en mal estat com Bisbe Perelló, Nicolau Tous, Mn. Josep Forn o el recentment arranjat passeig del cementiri, que asseguren que s’omple d’aigua quan plou. Els veïns es pregunten perquè només s’ha asfaltat un tram del carrer Mn. Josep Forn i també lamenten “una pintada al pinzell molt artística d’esquerdes al ferm del c/Nicolau Tous”.

La manca de bandes sonores i passos de vianants que “ni es veuen” al carrer Pau Muntadas també estan entre les reclamacions dels veïns, que celebren els nous topalls a les parades d’autobús per evitar estacionar vehicles. L’associació de veïns també celebra que els autocars hagin deixat d’estar aparcats a l’estació, però vol saber quina és la situació de l’equipament juvenil de Cal Badia i les seves perspectives de funcionament.

L’alcalde Marc Castells va explicar que en el marc de la recentment creada Unitat de Barris es desenvoluparà “un projecte específic per al Barri de Montserrat”, i va prometre que “en unes setmanes” es concretaran inversions a la zona. Castells va afegir que durant els propers anys hi haurà “una actuació sense precedents a l’espai públic urbà de la ciutat”.

 

COMPARTIR

3 COMENTARIS

  1. Si domes fos el barri de Montserrat rai, el pitjor es que esta casi tota Igualada deixada. També podríem parlar del districte de ponent i ens posariem a plorar.

FER UN COMENTARI

*