Inici Societat Les Valls de l’Anoia es volen obrir al turisme

Les Valls de l’Anoia es volen obrir al turisme

COMPARTIR

El Consell Comarcal i els ajuntaments de Cabrera d’Anoia, Capellades, la Torre de Claramunt, Vallbona d’Anoia i Piera van presentar a Turisme de la Diputació de Barcelona el projecte “Valls de l’Anoia”, que vol donar valor a un espai format per tot de petites valls i estructurat pel riu Anoia. Els municipis de les Valls de l’Anoia, al sud-est de l’Anoia, s’han unit per fer propostes turístiques conjuntes basades en la natura, la cultura, el patrimoni i la gastronomia i l’enoturisme de la zona. El projecte proposa ampliar la zona incloent els municipis de l’Anoia Sud Hostalets de Pierola i Masquefa, malgrat que no formen part del Pla d’espais d’Interès natural.

La zona s’ha declarat Espai Natural Protegit i es considera un dels 135 paisatges que conformen Catalunya. És una important zona de nidificació i cacera de l’àguila cuabarrada (Hieraaetus fasciatus). A més, constitueix una bona mostra de l’ambient mediterrani propi d’aquesta àrea de la Catalunya central.

valls-de-lanoiaLa presentació va comptar amb la presència del president del Consell Comarcal, Xavier Boquete, del conseller de turisme Joan Carbó, de l’alcalde de Cabrera d’Anoia Salustià Monteagudo, el regidor de Governació, hisenda, urbanisme i sostenibilitat de Capellades Sergi Pérez, l’alcalde de la Torre de Claramunt Jaume Riba, el 1r tinent d’alcalde de Piera Josep Llopart, el diputat delegat de turisme de la Diputació de Barcelona Miquel Forns i el gerent de turisme de la Diputació Francesc Vila.

Un espai vertebrat pel riu Anoia

Les Valls d’Anoia corresponen al terç meridional de la comarca, coneguda per alguns geògrafs com la vall del Carme, oberta ja a la depressió del Penedès.

El riu Anoia, element aglutinador de les Valls d’Anoia, penetra a la unitat per l’estret de Capellades, a través del qual travessa la Serralada Prelitoral. A l’alçada de la Pobla de Claramunt, l’Anoia rep la riera de Carme o de Miralles, que constitueix una vall amb caràcter propi, tot seguint una direcció encaixada entre les serres de Collbàs (544 m) i d’Orpinell (737 m), amb l’Agost o Gost que recull les aigües de la serra d’Espoia i del coll de Mata com a principal afluent. La riera de Carme s’origina a la vall de la Llacuna, on també neix el riu de Bitlles, que drena el sector penedesenc de les Valls de l’Anoia.

El paisatge les Valls de l’Anoia, és estèticament sobri, amb el cromatisme propi dels conreus de secà, sectors de vinya i fort predomini industrial, tal i com sintetitza el Catàleg del Paisatge de Catalunya.

FER UN COMENTARI

*