Inici Política Vallbona viu el quart canvi a l’alcaldia en un any a la...

Vallbona viu el quart canvi a l’alcaldia en un any a la recerca d’estabilitat

COMPARTIR

Vallbona d’Anoia va viure ahir un nou capítol del mogut mandat que s’està vivint des de fa un any. Una moció de censura aprovada ahir amb els vots de tots els partits de l’oposició va provocar la destitució de l’alcalde, Joan Garcia (ERC), i el nomenament de la socialista Maribel Ferrer. Un fet que no seria gaire excepcional si no fos perquè suposa el quart canvi a l’alcaldia des de les eleccions del maig del 2015.

Aquest darrer moviment al consistori va començar el 18 de maig, quan els regidors dels tres grups a l’oposició (el PSC, Veïns amb Veu i CDC) van presentar una moció de censura per destituir l’alcalde republicà, Joan Garcia. Ahir, dues setmanes més tard, es va fer un ple extraordinari en què es va portar a terme la votació i que va posar de manifest la tensió entre els grups municipals i la polarització dels habitants de Vallbona.

La nova alcaldessa, Maribel Ferrer, va acusar l’alcalde sortint de prendre decisions “de manera unilateral” i amb “manca de sensibilitat”, i va explicar que el PSC va fer “diversos intents” per aconseguir “un govern de concentració” i va obtenir sempre una resposta negativa per part de Garcia. També va justificar la moció assegurant que donarà a Vallbona “un govern fort i estable”. Ferrer va destacar la construcció del nou casal d’avis i la connexió de la B-224 a la C-15 com a principals reptes per als pròxims tres anys.

Per la seva banda, Garcia es va mostrar especialment dur amb els promotors de la moció i va assegurar que “la major part” de les acusacions que els feien eren “mentida”. El ja exalcalde va assegurar que van intentar arribar a un acord de govern “des de les eleccions”, prioritzant les negociacions amb el regidor de CDC, però “les rancúnies del passat d’alguns no ho han fet possible”. Per la seva banda, els regidors de les dues forces que han donat suport al PSC en aquesta moció, CDC i Veïns amb Veu, van coincidir que l’anterior alcalde no va saber aprofitar l’oportunitat de crear una majoria. El convergent Pere Massagué va dir que la seva “prioritat” ara és “aportar estabilitat”, mentre que Francisco Corral (VV) destacava que va “perdre l’ocasió de fer un govern estable”.

Un mandat ple d’incidències

Fins a cinc alcaldes s’han assegut al seient de l’alcaldia a Vallbona d’Anoia en una mica més d’un any: quatre en aquest mandat, a més del batlle sortint de les eleccions de 2015, el republicà Òscar Labraña. En les eleccions del 24 de maig, ERC, amb el mateix Labraña com a candidat, va ser el partit més votat, però un pacte entre CDC, el PSC i Veïns amb Veu va donar l’alcaldia al convergent Raül Parramon, i va provocar la dimissió del cap de llista republicà. Parramon va deixar el càrrec només uns dies després i Eudald Planella (PSC) el va agafar provisionalment fins que, en el ple en què havia de ser investit, la renúncia a l’acta de regidor del mateix Parramon va fer que Joan Garcia (ERC) sortís escollit alcalde per sorpresa. A l’abril, el convergent Josep Peña, substitut de Parramon, va deixar el càrrec de regidor, que va ocupar Pere Massagué i, abans, el mateix Planella també havia deixat l’acta.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*