Inici Destacats Vallbona viu unes participades Festes del Roser

Vallbona viu unes participades Festes del Roser

COMPARTIR

L’Ajuntament de Vallbona d’Anoia valora molt positivament la participació de gent del poble i de la comarca a les Festes del Roser, que van tenir lloc del 26 de maig al 3 de juny. Així, agraeix la implicació dels veïns, dels treballadors municipals i també de les entitats que, malgrat que encara s’estan recuperant dels temps de la pandèmia, s’han abocat a fer possibles aquestes festes: el Grup de Diables de Vallbona, l’Associació de Gent Gran de Vallbona d’Anoia, Jovent de Vallbona, la presència de part de l’antiga colla dels geganters, la coral Ara i aquí, el Grup de teatre i l’AFA de l’escola.

Entre els actes més participats cal destacar el correfoc amb el Grup de Diables de Vallbona i el castell de focs de divendres 26, seguit del concert acústic de Psychodrome. També va tenir molt seguiment el Cercatasques amb la xaranga Ho Peta Street Band que va recórrer els carrers del poble des de l’Ateneu popular fins al camp de futbol. El punt àlgid de la jornada va ser el sopar de festa, amb una zona de food-trucks amb taules i cadires, i el concert gratuït d’Hotel Cochambre i Crim, que va aplegar unes 2.000 persones, xifres que feia anys que no es veien a Vallbona.

Diumenge, a banda de la Fira de la Garlanda, amb artesans locals i de proximitat, els vallbonencs també van poder assistir a la presentació dels nous gegants, la pagesa Carol i el bandoler Soldó que van aparèixer acompanyats dels vells , Roser i Bartomeu, que a partir d’ara es quedaran a l’església de la parròquia de Vallbona, tot seguit  l’animació infantil musical amb Xiula i el vermut musical amb Claudia Bardagí i Joan Carles Marí, amb presència de gent vinguda de diversos indrets de la comarca.

I dilluns, el festiu local més important al municipi, va ser el torn de celebrar el traspàs de càrrecs de les administradores amb la donació dels estadals, en presència del Mestre de Cerimònies, abans que la comitiva es dirigís a l’església, on va presidir l’ofici; en sortir van acompanyar en processó la Mare de Déu del Roser pels carrers del nucli antic. A la tarda va tenir lloc el Llevant de Taula de Roseres i Pabordes per les cases del poble i, poc després, el traspàs de càrrecs de Roseres amb el tradicional «Treure Ball» a la plaça , plena de gom a gom  . La festa va acabar amb el concert i el ball amb la Cobla-orquestra Costa Brava.

L’endemà dimarts el casal de la Gent gran va oferir la pel.lícula de cinema «La escuela de la vida» i dissabte passat dia 3 el grup de teatre de Vallbona va representar l’obra «Tinc feina» d’Ignasi García Barba.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*