Inici Societat Vallbona proposa conèixer el municipi convertint-se en bandolers per un dia

Vallbona proposa conèixer el municipi convertint-se en bandolers per un dia

COMPARTIR

L’Ajuntament de Vallbona d’Anoia, Anoia Turisme i la Diputació de Barcelona han impulsat la gimcana digital ‘Bandolers a la recerca del tresor’, dissenyada per Gymkana digital turística. L’activitat porta per subtítol ‘Una aventura per conquerir en família!’ i proposa 12 enigmes per resoldre en 70 minuts en un recorregut d’1,1 quilòmetres que permeten descobrir molts indrets del municipi.

La gimcana arrenca davant de l’edifici de l’Ajuntament i per participar-hi cal entrar a una pàgina web que proporcionarà instruccions, pistes i un mapa, i està disponible en català i en espanyol. Només us caldrà un dispositiu mòbil per anar escanejant el codi QR que apareix als cartells de l’activitat. El recorregut passa per Cal Bayona, el safareig, Casa Creus, Ca la Viuda, Ca l’Americano, Cal Pons, Cal Mora, Cal Sabaté, l’església i el camí ral.

Els participants es traslladaran al segle XVI i tindran com a objectiu unir-se a un grup de bandolers catalans llegendaris. Però no els serà fàcil localitzar-los perquè aquests se saben esmunyir molt bé i, a més, els persegueixen per posar-los a la presó pel fet que roben els carros que travessen el país pels camins reals. Per poder unir-se a la banda caldrà localitzar el líder del grup, Montserrat Poch, abans que acabi el dia. La primera prova, per exemple, serveix per trobar davant de l’Ajuntament una arma per defensar-se i demana «sobre una palma daurada, quina arma trobes a la teva disposició?».

El bandolerisme va ser una activitat delictiva que va tenir lloc a terres catalanes durant l’Edat Moderna, sobretot al Camí Ral que unia Madrid, Saragossa i Barcelona. L’11 d’abril de 1570 un grup de bandolers va sortir de Vallbona d’Anoia cap a Piera i van atracar un carruatge reial que transportava riqueses pel Camí Ral. Al cap de la banda, Montserrat Poch, protagonista de moltes llegendes, el van condemnar a mort anys després per aquest crim.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*