Inici Política Som Vallbona-Junts s’ofereix per entrar al govern de Vallbona d’Anoia

Som Vallbona-Junts s’ofereix per entrar al govern de Vallbona d’Anoia

COMPARTIR

La coalició entre el col·lectiu Som Vallbona i la delegació local de Junts per Catalunya, que compta amb dos regidors del consistori vallbonenc, a l’hora de formar govern va apostar pel tripartit entre la CUP, ERC i SV-JUNTS.

La investidura de Meritxell Baqué (CUP) però va donar pas a un govern minoritari que consideren que va començar amb mal peu. I és que la CUP va decidir pactar-lo amb el regidor trànsfuga d’ERC, Jordi Rabell, i Francisco Corral (UPV-VV). Tot i això, tant els juntaires com el grup republicà, havien ofert un pacte als anticapitalistes.

Ara el grup valora el primer mig any del govern i ho fa des de la crítica constructiva: “creiem que el govern necessita projecte polític. Per ara, es limita a posar en marxa la feina feta pel nostre regidor Pere Masagué”.

Diuen voler omplir de contingut al govern i aportar idees per la gestió i millora del dia a dia de la ciutadania de Vallbona. “Els 161 votants que ho van fer per SV-JUNTS ens volen al govern pensant per tothom; vam pujar quasi cinquanta vots i un regidor, és evident que va agradar la nostra gestió”.

El que no volen és que la seva representació quedi bloquejada i no poder ser part de les solucions de Vallbona; per això s’ofereixen a una entrada al govern “sense deixar ningú enrere”. Demanen seguir mantenint el bon to amb ERC, amb qui volen seguir treballant conjuntament i en la mateixa línia. Des de SV-JUNTS diuen fer aquest pas per lleialtat institucional i positivisme polític abans de buscar alternatives polítiques de governabilitat.

FER UN COMENTARI

*